Fenerbahçe transferde dolandırıldı!..

3 dk okuma
Fenerbahçe transferde dolandırıldı!..

Hızlı Özet

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU Empoli'yle kurulan iletişim sonrası Fenerbahçe, İtalyan ekibine gerçek taksit tutarını yatırdı. Sarı-lacivertliler, ilk olarak ödeme yaptıkları mail aracılığıyla araç şirketiyle iletişime geçti ve verilen paranın iade edilmesini talep etti. Şirket bunu reddedince sarı-lacivertli kulüp, şirketin tüm hesaplarına el koydurarak Hollanda polisine suç duyurusunda bulundu.






Fenerbahçe'ye Zajc transferinde büyük şok! Transfer taksiti için 1 yıl önce dolandırılmışlar...Fenerbahçe'nin 2019 yılında transfer ettiği Miha Zajc'ın transfer taksitlerini ödemede geçtiğimiz yıl dolandırıldığı ortaya çıktı. Sarı-lacivertlileri Empoli kulübü olarak kandıran Hollandalı şirketin, yaklaşık 832 bin Euro'luk taksiti Fenerbahçe'den aldığı öne sürüldü. Sarı-lacivertli kulüp, İtalyan ekibinden mail gelince gerçeği anladı ve suç duyurusunda bulundu.



Fenerbahçe'nin 2019 yılının Ocak ayında 3.5 milyon euro bonservis ödeyerek Empoli'den kadrosuna kattığı Miha Zajc'ın transferinde büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı.



Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon Genoa'ya kiraladığı ve bu sezon teknik direktörlüğe Vitor Pereira'yı getirdikten sonra kadroda tuttuğu Sloven futbolcunun transfer taksitinin ödenmesinde Fenerbahçe'nin Hollandalı bir araç şirketi tarafından dolandırıldığı öne sürüldü.



Hollanda basınında yer alan habere göre olay şu şekilde gelişti;



Fenerbahçe, 25 Eylül 2020 tarihinde son taksidin ödenmesi için Empoli'den bir hatırlatma maili aldı. Bu mailden birkaç saat sonra Fenerbahçe'ye bir Empoli imzalı bir mail daha geldi ve ilk gelen mailin görmezden gelinmesi istendi.



Gelen ikinci mailde, dolandırıcı araç şirketinin ortağı olan bir kişinin kişisel banka hesap bilgilerinin bulunduğu ve bu bilgilerin Empoli'ye aitmiş gibi Fenerbahçe'ye aktarıldığı belirtildi. Sonraki günlerde Fenerbahçe'ye 2 hatırlatma maili daha atıldı ve sarı-lacivertliler, 30 Eylül 2020 tarihinde belirtilen hesaba Zajc'ın son taksiti olan 831.929.50 Euro'yu yatırdı.



GERÇEK MAIL GELİNCE...



Sarı-lacivertlilerin bu ödemeyi yapmasının ardından Fenerbahçe'ye bu kez Empoli'den bir mail geldi. İtalyan ekibi mailde, son taksitten olan 1 milyon Euro'luk bedeli ve 64.200 Euro da gecikme bedelinin 9 Ekim'e kadar yatırılmasını istedi ve bu süreye kadar Zajc'ın lisansının askıya alınması için FIFA'ya başvurdu. Fenerbahçe bu maile, gerekli ödemenin 1 milyon Euro'dan az olacak şekilde yapıldığına dair yanıt verince gerçek ortaya çıktı ve sarı-lacivertlilerin dolandırıldığı belirtildi.



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU



Empoli'yle kurulan iletişim sonrası Fenerbahçe, İtalyan ekibine gerçek taksit tutarını yatırdı. Sarı-lacivertliler, ilk olarak ödeme yaptıkları mail aracılığıyla araç şirketiyle iletişime geçti ve verilen paranın iade edilmesini talep etti. Şirket bunu reddedince sarı-lacivertli kulüp, şirketin tüm hesaplarına el koydurarak Hollanda polisine suç duyurusunda bulundu.



MAHKEME FENERBAHÇE'Yİ HAKLI BULDU



Açılan davanın ardından Gelderland Mahkemesi, araç şirketiyle Fenerbahçe arasında resmi bir anlaşma olmadığına hükmetti ve yatırılan 831.929.50 Euro'yu ve tüm masrafları araç şirketinin Fenerbahçe'ye ödemesine karar verdi.



GERÇEK FATURAYLA SAHTE FATURA AYNI GÜN GELDİ



Dava esnasında araç şirketi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u temsilen iki kişinin araç şirketiyle iletişime geçtiği, 3 adet inşaat aracının Ali Koç'a gönderildiğini ve bunun için ödeme aldıklarını gösteren bir faturayı mahkemeye sunduğu ancak bu faturanın hem sarı-lacivertli kulüple hem de Ali Koç'la ilgili olmadığı belirtildi.



Mahkemenin ortaya çıkardığı gerçek belgelerde ise Fenerbahçe'nin şirketle araç alımı için 105 bin Euro tutarında bir anlaşma yaptığını ancak araç şirketinin Fenerbahçe'ye 831.929.50 Euro tutarında sahte fatura kestiği ifade edildi. Sahte fatura ile gerçek faturanın aynı gün sarı-lacivertlilere geldiği ve sahte mailde, araç şirketinin ortağı olan ve Empoli'de yaşayan bir kişinin hesap bilgilerinin bulunduğu kaydedildi.





 



 



 




Bu haber 1150 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eski Milli Futbolcu Nihat Kahveci,  Gözaltına Alındı
Spor
#Güncel#Nihat Kahveci

Eski Milli Futbolcu Nihat Kahveci, Gözaltına Alındı

Sarıyer'de bir restoranda eşiyle münakaşa ettiği ve fiziki şiddet uyguladığı öne sürülen eski futbolcu Nihat Kahveci, polis tarafından alıkonulduktan sonra adli mercilerce serbest bırakıldı. Eşi Fulya Sever Kahveci ise iddiaları yalanlayan bir paylaşım yaptı.

Habervitrini10670 Görüntüleme
Ederson'da sıkıntı büyük
Spor

Ederson'da sıkıntı büyük

Fenerbahçe'de geçen sezon eleştirilen isimlerden olan ve geleceği merak edilen Ederson konusu hala muallak. Özellikle Nathan Ake transferinde, sarı-lacivertli camia için referans olan Brezilyalı kalecinin geleceği merak konusu.

Habervitrini13416 Görüntüleme
Cihan Kamer öyle bir isme gitti ki en az Greenwood kadar taraftarları mest edecek
Spor

Cihan Kamer öyle bir isme gitti ki en az Greenwood kadar taraftarları mest edecek

Mason Greenwood transferini bitiren Fenerbahçe'de Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kamer, taraftarları heyecanlandıracak bir yıldız futbolcunun daha peşine düştü. Cihan Kamer'in durumunu sorduğu oyuncuyla ilgili önümüzdeki süreçte sıcak gelişmeler yaşanabilir. İşte detaylar...

Habervitrini13187 Görüntüleme
Galatasaray'da 10 Numara Harekatı: Gündemin Zirvesinde Phil Foden Var
Spor
#Galatasaray#tijjani reijnders#phil foden

Galatasaray'da 10 Numara Harekatı: Gündemin Zirvesinde Phil Foden Var

Süper Lig'de son dört sezonun şampiyonu Galatasaray, Mertens'in ayrılmasıyla doğan 10 numara boşluğunu doldurmak için transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılıların listesinin ilk sırasında, Manchester City'nin İngiliz yıldızı Phil Foden yer alırken, yönetim bu transfer için tüm mali imkanları seferber etmeye hazırlanıyor.

Habervitrini14609 Görüntüleme