Spor
  • 31.3.2014 19:42

Fenerbahçe Ülker, Galatasaray'a fark attı

Maçtan 25 sayı farkla 77-52 galip ayrılan Sarı-lacivertliler 19. galibiyetine uzandı.

Fenerbahçe Ülker, ligin 24. hafta mücadelesinde aldığı bu sonuçla ligde galibiyet sayısını 19'a yükseltirken, sarı-kırmızılı ekip 9 yenilgisini yaşadı.

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Engin Kennerman, Mehmet Keseratar, Murat Biricik

Fenerbahçe Ülker: Melih Mahmutoğlu 13, Bogdanovic 8, Preldzic 2, Kleiza 4, Zoric 13, McCalebb 8, Bjelica 4, Oğuz Savaş 12, Ömer Onan 9, Berk Uğurlu 2, İzzet Türkyılmaz 2, Metecan Birsen

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 4, Ender Arslan 7, Hairston, Furkan Aldemir 4, Erceg 3, Sinan Güler 17, Macvan 2, Göksenin Köksal, Domercant 13, Ersin Dağlı 2, Cenk Akyol, Doğukan Sönmez,

1. Periyot: 17-17

Devre: 42-25

3. Periyot: 61-37

FENERBAHÇE ÜLKER BAŞANTRENÖRÜ OBRADOVİC: "TARAFTARLARA MÜTHİŞ ATMOSFER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Beko Basketbol Ligi'nin derbi mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital'ı 77-52 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, "Bütün oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum, 40 dakika boyunca çok güzel performans sergilediler. Savunmamızdan da çok tatmin oldum. Bazı anlar oldu tabii ki hata yaptığımız, ancak yine de genel olarak iyi çalıştık" diye konuştu.

Sırp antrenör, sarı-lacivertli taraftarlara oluşturdukları atmosferden dolayı teşekkür ederek, "Takımın hücum açısından daha iyi oynayabileceğine inancım, sonuçtan daha önemli. Oyuncularımın da bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Taraftarlara müthiş atmosfer için teşekkür ediyorum. Galatasaray'a da THY Avrupa Ligi'nde başarılar diliyorum" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu Oğuz Savaş da, her iki takımın aklının da THY Avrupa Ligi'ndeki kritik son maçlarda olduğunu anlatarak, "Kazandığımız için mutluyuz. Her iki takım da Avrupa'da Top 8 peşinde. O yüzden kafaların karışık olduğu bir maçtı. Hafta içi kötü bir maç kaybettik. Tabii ki bu kadar kolay olmasını beklemiyorduk. Maça iyi başladık, ilk periyodun son 2-3 dakikasında verdiğimiz 10-0'lık seriyle, maça tekrar geldiler ancak ikinci yarıda farkımızı tekrar ortaya koyduk. Bu da belirleyici oldu. 3. periyodun başında mücadele edeceklerini biliyorduk, aynı sertlikte karşılık verip farkı yirminin üzerine çektik ve kontrollü oynayarak kazanmasını bildik. Derbi galibiyeti, her zaman iki camia için de çok önemli. Güzel de bir galibiyet oldu. Önümüzde Avrupa ligi maçı var. Ona konsantre olup şansımızı sonuna kadar zorlayacağız" şeklinde konuştu.

GALATASARAY LIV HOSPITAL BAŞANTRENÖRÜ ATAMAN: "TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ, AĞIR BİR MAĞLUBİYET OLDU"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise, "Taraftarlardan özür diliyoruz, ağır bir mağlubiyet oldu" dedi.

Ataman, Fenerbahçe Ülker'i kendilerinden iyi performans ortaya koyduğu için tebrik ederek, "Maçın ikinci periyodunda, 3-4 dakikalık bir oyun disiplininden kopmamız ve 17 sayılık fark oluşması, bizi tamamen oyundan düşürdü. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Takımından bu kadar kötü bir performans beklemediğini ifade eden Ataman, "Sanırım Fenerbahçe Ülker'in Avrupa Ligi'nde aldığı yenilgi, onları tamamen bu maça mental olarak daha iyi hazırlamış. Bizde ise tam tersi oldu. Avrupa liginde alınan üst üste galibiyetler, takımda aşırı bir rahatlık yaratmış. Oyuncular, Fenerbahçe derbisi için yeterli ve gerekli olan mental hazırlığı yerine getirememişler. Taraftarlardan özür diliyoruz, ağır bir mağlubiyet oldu. Maçı seyretmeye gelen Fenerbahçe taraftarından da özür diliyoruz. Güzel bir maç izlemeye gelmişlerdi" dedi

Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Göksenin Köksal da, "Çok kolay teslim olduk" ifadelerini kullandı

FENERBAHÇE ÜLKER BAŞANTRENÖRÜ ZELJKO OBRADOVIC:“KIRK DAKİKA BOYUNCA OYUNCULARIM HARİKA MÜCADELE ETTİ”

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, bugünkü alınan derbi galibiyetinden ötürü oyuncularını ve sarı-lacivertli taraftarları tebrik etti.

Ülker Sports Arena’da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sırp antrenör Obradovic, bu akşamki oyundan ve alınan galibiyetten son derece memnun olduğunu söyledi.

“KIRK DAKİKA BOYUNCA OYUNCULARIM HARİKA MÜCADELE ETTİ”
Obradovic, oyuncularının çok güzel bir mücadele sergilediklerini söyleyerek, “Bu akşamki savunmamızdan çok memnun oldum. Bazı hatalarımız tabii ki oldu ama üstesinden gelmesini bildik. Bu akşam alınan sonuçtan ziyade takımın hücum açısından daha iyi olacağını biliyorum. Oyuncularımın da bunun bilincinde olduğunu biliyorum. Taraftarlara müthiş atmosferden dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray’a da Euroleague’de başarılar diliyorum” dedi.

OĞUZ SAVAŞ: “BU KADAR KOLAY OLMASINI BEKLEMİYORDUK”
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Oğuz Savaş ise derbi galibiyetlerinin her iki camia içinde önemine değinerek, “Hafta içi çok önemli bir maç kaybetmiştik. Bugün önemli bir derbi maçı kazandığımız için mutluyuz. Her iki takım da Avrupa liginde son sekizi düşünüyor o yüzden bu akşam kafalarımız biraz karışıktı. Kendi seyircimiz önünde de mutlaka maçı kazanmamız gerekiyordu. Ancak bu kadar kolay olmasını beklemiyorduk. Kontrollü oynayarak kazanmasını bildik. Derbi galibiyetleri her iki camia için de çok değerlidir. Bugün kazanan taraf biz olduk. Çok mutluyuz” diye konuştu.

GALATASARAY LIV HOSPITAL CEPHESİ

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe takımının derbiye mental anlamda kendilerinden çok daha iyi hazırlanmış olduğunu belirterek, “Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Bu akşam bizden çok daha iyilerdi. Takımımdan bu kadar kötü bir performans beklemiyordum. Fenerbahçe’nin Euroleague’de almış olduğu yenilgi sanırım onları tamamen mental anlamda bu maça hazırlamış. Biz de ise tam tersi oldu. Euroleague’de alınan üst üste galibiyetler biz de aşırı bir rahatlığa neden oldu. Taraftarlarımızdan özür diliyorum. Ağır bir mağlubiyet oldu. Fenerbahçe taraftarlarından da özür diliyorum. Kendilerine güzel bir maç izletemedik” şeklinde konuştu.
Galatasaray Liv Hospitallı basketbolcu Göksenin Köksal ise maça iyi başlayamadıklarını söyleyerek, “Özellikle 2. periyotta kötü oynadık. Fenerbahçe’ye çok kolay teslim olduk. Söylenecek çok fazla bir şey yok, üzgünüz” dedi.

iha-dha

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:26

İLGİLİ HABERLER