Spor
  • 22.11.2022 11:37

Fenerbahçe'de istenmeyen adam olan Vincent Janssen, muhteşem döndü!

AZ Alkmaar'da yaptığı muhteşem çıkışla adını Avrupa'ya duyuran, Temmuz 2016'da 22 milyon Euro bonservisle Tottenham'a imza atan Vincent Janssen, Eylül 2017'de Fenerbahçe'ye gelmişti. Sarı Lacivertliler'de sakatlıklarla boğuşan, talihsiz geçen dönemleri sonrası Monterrey'de hayata dönen Hollandalı golcü, Antwerp performansıyla da Dünya Kupası kadrosunda kendisine yer buldu, yıldız isimlerin önünde ilk maça 11'de başladı.

2016/2017 sezonunu topladığı 64 puanla şampiyon Beşiktaş 'ın 13, 2. sıradaki Galatasaray 'ın 9 puan gerisinde 2. tamamlayan Fenerbahçe , 2017/2018'e önemli transferlerle girdi. Takımın yıldızı Robin van Persie ile yollarını ayıran Kanarya; Miroslav Stoch'u 1 milyon Euro'ya Slavia Prag'a, Gregory van der Wiel'i 1 milyon Euro Cagliari'ye, Emmanuel Emenike'yi 2.5 milyon Euro'ya satan Fenerbahçe, en ciddi geliri ise 12.5 milyon Euro'ya Sevilla'ya gönderdiği Simon Kjaer'den elde etti.

Cameni ve Ekici bedelsiz geldi

Tek hedefi şampiyonluk olarak belirleyen Kanarya; Volkan Demirel'e alternatif olarak tecrübeli kaleci Carlos Kameni'ye imza attırdı, Trabzonspor'dan Mehmet Ekici'ye uzun uğraşlar sonucu Sarı Lacivertli formayı giydirdi.

Janssen için 2.5 milyon Euro kiralama bedeli

AZ Alkmaar'da çıktığı 49 maçta 32 gol atıp, 7 de asist yapan Janssen, Temmuz 2016'da 22 milyon Euro bonservisle İngiliz ekibi Tottenham'a transfer oldu. Hollanda'da yaptığı çıkışı Ada'da sürdüremeyen solak forvet, eski günlerine dönmek için takımdan ayrıldı ve kiralık olarak Fenerbahçe'ye geldi. Sarı Lacivertliler'in 2.5 milyon Euro kiralama bedeli ile transfer ettiği Hollandalı forvetten beklentisi çok büyüktü.

'Fenerbahçe benim için çok iyi bir fırsat'

İstanbul'a imza için geldiğinde kulüp televizyonuna konuşan Hollandalı, "Öncelikle çok mutluyum. Böyle bir fırsat gelir gelmez, buraya gelmek istedim. Benim için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

'Elimden geleni yapacağım'

Taraftara da mesaj veren Janssen, "Bu güzel kulübe geldiğim için çok mutluyum. Burada birçok başarı elde etmek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Sakatlıklar nedeniyle katkı veremedi

Hollandalı forvet, 2017-18 sezonunu Fenerbahçe’de geçirdi. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle birçok maçta takımı yalnız bıraktı. Sarı Lacivertliler, sezonu 72 puanla şampiyon Galatasaray'ın ardından 2. sırada tamamlarken Janssen'den beklediği katkıyı alamadı. Hollandalı forvet, 18 resmi maçta 5 gol, 4 asistle oynarken Tottenham'a geri döndü.

Janssen: Fenerbahçe'ye çok katkı sağlamak istiyordum

Hollandalı yıldız, ilerleyen dönemde ülke basınına konuşurken Fenerbahçe itirafında bulunmuştu. Janssen, 'Fenerbahçe'de geçirdiğim sakatlıktan dolayı işler yolunda gitmedi' dedi ve ekledi: "Tottenham'da ilk sezonumda 40 maç oynadım ancak birçoğu yedekten girerek oldu. Fenerbahçe'de geçirdiğim sakatlıktan dolayı işler yolunda gitmedi. Çok talihsiz günler yaşadım. İstanbul'da hayat güzeldi. Güzel bir şehirdi ama ben Fenerbahçe'ye çok katkı sağlamak istiyordum. Ancak katkı sağlayamadım. Fenerbahçe taraftarları başarıyı hak ediyordu çünkü."

Tottenham'da istenmeyen adam oldu

Eski günlerini mumla arayan Janssen, geri döndüğü İngiliz ekibinde istenmeyen adam oldu. Uzun süreli ayak sakatlığının ardından 2019'un başında sahalara U-23 takımıyla geri dönen solak oyuncu, Tottenham'ın planlarında yer almadı.

Pochettino: Kulüp olarak kendisini takımımızda düşünmüyoruz

Dönemin teknik direktörü Mauricio Pochettino, onun ile ilgili şöyle konuşmuştu: "Janssen'in durumunun çok net olduğunu düşünüyorum çünkü 1,5 yıldır bizim planlarımızda yer almayan bir futbolcu. Kulüp olarak kendisini takımımızda düşünmüyoruz."

'Burada oynaması imkansız'

"1,5 yıl önce oynayabilmesi için kendisine kulüp bulmasını söyledik. Burada oynaması imkansız ama şu anda U-23 takımında forma giyiyor ve kendisi için en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz. Kulüp olarak yeniden mutlu olabileceği bir takım bulması için uğraşıyoruz."

Sürpriz bir karar verdi

Başarısız geçen Tottenham ve Fenerbahçe maceralarının ardından Avrupa'dan ayrılan Vincent Janssen, sürpriz bir şekilde Temmuz 2019'da Meksika ekibi Monterrey'e 9 milyon Euro bonservisle transfer oldu. Meksika'daki ilk sezonunda 35 maça çıkan ve 12 gol, 2 asistle oynayan Janssen, eski günlerine geri dönüş sinyali verdi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 11:41

İLGİLİ HABERLER