Spor
  • 30.9.2013 12:40

Fenerbahçe'den dev meç öncesi flaş başvuru...

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbinin ardından sahaya giren taraftarlar gözaltına alınmıştı. Daha sonra emniyetin gözaltıları tribün liderlerine kadar uzanmıştı. Beşiktaş'ın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önde gelen taraftar gruplarının liderleri sorgulanmış bazıları da serbest bırakılmıştı.

Genç Fenerbahçeliler adlı tribün grununun lideri Sefa Kalya da gözaltına alınan isimlerden biri olmuş, polis otosundan çıkarken Aziz Yıldırım hakkında kameralara karşı bazı sözler sarfetmişti. Fenerbahçe Kulübü ise önlemlerini şimdiden aldı. Sarı lacivertliler, önümüzdeki hafta sahasında oynayacağı Trabzonspor karşılaşması için olağanüstü önlemler aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü hem İçişleri Bakanlığı'na hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Fenerbahçe yönetimi, olası bir olayı engellemek ve provokasyonların önüne geçmek için özel destek istedi.

Son yıllarda araları açık olan iki takımın karşı karşıya geleceği maç öncesi özel güvenlikler de yaklaşık 3 kat artacak. Maçtan önce stadın çevresinde oluşabilecek taşkınlıklara müdahale edebilmek için geniş bir ekip kurulacak. Daha önce 2 kez aramadan geçirilen taraftarlar 3. bir aramaya tabii tutulacak. Stadıın içinde ve tribünlerde de taşkınlık çıkmaması için önlemler alınacak.

Fenerbahçe yönetimi bu önlemlerin alındığını ve çıkabilecek provokatif eylemlerin Fenerbahçe taraftarı ve kulübüyle ilgili olmayacağını TFF'ye de bildirdi. Sarı lacivertliler böylelikle sadece Fenerbahçe'ye zarar vermek için maça gelecek olan kişi ve grupların da önüne geçmiş oldu.

Eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER