Spor
  • 21.5.2024 10:46

Fenerbahçeli Süleyman Hurma Karagümrük'ü Ali Koç'a satıyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un planları arasında alt liglerde pilot takımı almak. Takımda yer bulamayan oyuncuların ve gençlerin oynayacağı bu takımın İstanbul'da olması da tercih sebebi. Daha önce de ortaya atılan 'Karagümrük' iddiası yeniden gündeme geldi.

TFF'nin 18 Temmuz'dan önce seçime gitmesi için imza veren takımlardan İstanbulspor haftalar önce küme düşmüştü. Önceki gün de Karagümrük aynı acıyı yaşadı. Yine Mehmet Büyükekşi aleyhine imza veren takımlardan Pendikspor da büyük bir mucize olmazsa haftaya küme düşen 3'üncü İstanbul takımı olacak.

Karagümrük sahipli bir takım. Süleyman Hurma takımın sahibi. Kendisi aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı'nın (KBV) asbaşkanı. Hedefi Karagümrük'le başarılar yakalayıp, daha sonra da karlı bir satış gerçekleştirmekti. Ancak beklediği olmadığı, Fotospor'un 20 Nisan tarihli haberinde belirttiği gibi Hurma son dönemde ligde kalmayı gözden çıkarmış gibi hamleler yapıyordu.

GELEN TEKLİFİ KABUL ETTİ

Hurma'nın asıl planı ise Karagümrük'ün satışını gerçekleştirdikten sonra kapağı TFF'ye atmak. Gelen bilgilere göre Servet Yardımcı'nın kendisine yaptığı başkanvekilli teklifini kabul etti. Kendisi seçilmesi durumunda Yardımcı yönetiminde Süper Lig kulüplerinden sorumlu yönetici olacak.

Karagümrük ligde kalsa bile Hurma, TFF yönetimine gireceği için istifa etmek zorunda kalacak.

TFF'YE SEÇİLİRSE KARAGÜMRÜK'Ü BIRAKACAK

Aslında hedefi de belli... satabilirse satacak satamazsa Karagümrük'ten elini çekecek. Servet Yardımcı'nın listesinde olması bekleniyor. 18 Temmuz'da Yardımcısı seçilirse o da TFF yönetim kurulunda olacak. Zaten o dakikadan itibaren Karagümrük başkanı olması söz konusu değil.

FENERBAHÇE'NİN PİLOT TAKIMI OLACAK

Asıl iddia ise Süleyman Hurma'nın Karagümrük'ü daha önceki dönemlerde de alt liglerden takım almak istediklerini açıkça belirten Ali Koç'a satmak istediği. Eğer bu satış beklediği gibi gerçekleşirse Karagümrük, Fenerbahçe'nin pilot takımı olacak. Fenerbahçe'de forma giyemeyenler oraya gidecek.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'DA BENZER ÖERNEKLERİ VAR

Hali hazırda Beşiktaş asbaşkanlarından Onur Göçmez, 1. Lig'den Bandırmaspor'un asbaşkanıydı. Galatasaray için pek çok kez elini taşın altına sokan Murat Özkaya ise Süper Lige yükselen Eyüpspor'un başkanı.

Güncellenme Tarihi : 21.5.2024 10:48

İLGİLİ HABERLER