Spor
  • 9.6.2023 12:38

Fenerbahçe'nin Dzeko teklifi belli oldu!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Galatasaray'ın gerisinde kalan Fenerbahçe'de yeni sezon çalışmaları başladı. Sarı-lacivertlilerin gündemindeki Edin Dzeko'ya sunduğu sözleşme şartları belli oldu.

DZEKO BOMBASI

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe'de gelecek sezon için transfer çalışmalarının hız kazandığı öğrenildi. Şampiyonluk hedefleyen sarı-lacivertlilerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İtalyan basınından La Repubblica'nın haberine göre; Fenerbahçe, Edin Dzeko'ya transfer teklifini sundu.

Sarı-lacivertlilerin, Bosna Hersekli futbolcuya sunduğu sözleşme teklifinin ayrıntıları da haberde yer aldı. Süper Lig devinin 37 yaşındaki forvete 2 yıllık kontrat önerisinde bulunduğu belirtildi. Fenerbahçe'nin Edin Dzeko'ya kabul etmesi halinde yıllık 4 milyon euro maaş ödemeye hazır olduğu vurgulandı.

INTER'LE HENÜZ ANLAŞMADI

İtalyan basınında yer alan haberde; Edin Dzeko'nun Inter'le yapılan pazarlıklarda henüz imza atmadığı aktarıldı. Bosna Hersekli santrfora Inter'in yeni sözleşme imzalatmaya kararlı olduğu ifade edildi.

Edin Dzeko'nun ilk hedefinin İstanbul'da oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi finali olduğu belirtildi. 37 yaşındaki santrforun Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmesi halinde Manchester City ile oynanacak final müsabakası sonrası İstanbul'da kalabileceği kaydedildi.

Edin Dzeko bu sezon Inter'de 51 maçta forma şansı buldu. 37 yaşındaki santrfor bu müsabakalarda rakip fileleri 14 kez havalandırdı. Tecrübeli forvet aynı zamanda 5 asist üretti. Inter'le sözleşmesi bitecek olan Edin Dzeko'nun güncel piyasa değeri 4 milyon euro.

BONSERVİSİNE DEV RAKAM

Zeljeznicar altyapısında futbola başlayan Edin Dzeko daha sonra Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City ve Roma'da forma giydi. 37 yaşındaki forvet için toplam 58 milyon 880 bin euro bonservis bedeli ödendi. Bosna Hersek Milli Takımı'nda 127 maçta oynayan Edin Dzeko, 64 gol sevinci yaşadı.

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 12:41

İLGİLİ HABERLER