Spor
  • 30.5.2015 11:55

Fenerbahçe'nin transferlerini Giuliano Terraneo yapacak

Fenerbahçe Yönetimi’nin yeni sezon öncesi ilk icraatı Giuliano Terraneo oldu.

Sarı-lacivertli kulüpte sportif direktör olarak görev alacak İtalyan futbol adamı özellikle transfer konusundaki ustalığı ile tanınıyor.

1998 yılında Nedved, Salas, Crespo, Claudio Lopez, Vieri, Couto, Mancini, Nesta ve Boksicli efsane Lazio kadrosunun kurulmasını sağlayıp, Serie A’da Milan, Inter ve Juventus gibi takımların önünde şampiyonluğun gelmesine katkı veren Terraneo, daha sonra Barcelona’nın teklifini reddedip Inter’in başına geçmişti. Burada Seedorf ve Fabio Cannavoro gibi önemli yıldızları kadroya katan İtalyan futbol adamı, sonraki dönemde Arsenal menajeri Arsene Wenger ve İspanyol Barcelona kulübüyle iş ilişkilerine de başladı.

Blanc’ı getirmişti

Özellikle Wenger ile iyi bir iletişimi olan Giuliano Terraneo’nun Adebayor ile Alex Song’un parladığı dönemde epey bir etkisinin olduğu ve elinde ciddi bir oyuncu portföyünün bulunduğu belirtiliyor. İspanya pazarını da iyi tanıyan Terraneo, Krkic ile Jose Angel’in 2011’de Roma’ya geçmesinde aktif rol oynamıştı.

Eski bir kaleci olmasından dolayı savunmaya da ayrı önem veren Terraneo, 1999 yılında Inter’de Laurent Blanc’ı özel olarak transfer ettirmişti. Son dönemde de Fiorentina’da forma giyen Gonzalo Rodriguez’i yakından takip ettiği vurgulandı.

Tek yetkili olacak

Peki Fenerbahçe, İtalyan futbol adamını neden tercih etti? Uluslarası bağlantıları güçlü olan Terraneo profesyonel yapıyı kurmak için takımın başına getirildi. Tüm futbol takımı kendisine bağlanacak.

Transferlerde tek yetkili olacak. Aykut Kocaman döneminde denenen ancak başarıya ulaşmayan kurumsal yapıyı futbol takımına oturtacak. İtalyan futbol adamı özellikle transferlerde belirleyici rol oynayacak. Dünya’nın önde gelen birçok kulübü ile iyi ilişkilere sahip olan Terraneo bu sayede kulübe katkı sağlayacak.

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER