Spor
  • 11.4.2007 00:30

FENERBAHÇE'YE AĞIR CEZA GELİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu yazılı olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Merkez Hakem Kurulu ve hakemlerimizle ilgili yapılan çirkin, yakışıksız, spor adamı sorumluluğuyla bağdaşmayan, futbol arenasında inatla kaotik bir ortam yaratmaya çalışan, ürettikleri komplo teorileriyle bulundukları ortamlarda rant sağlama amacı güden artniyetli kişi ve kurumların futbolun değerlerine zarar veren yaklaşımları nedeniyle bazı gerçeklerin altını bir kez daha çizme gereğini hissetmiştir.

Tüm futbol kamuoyu bilmelidir ki, Türkiye’de futbolun tek otoritesi Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Başta Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere, tüm kurulları ile futbol karşılaşmalarının disiplin içinde yürütülmesi için Türkiye Futbol Federasyonu görev başındadır.

Tüm futbol kulübü yöneticilerinin ve ilgililerinin, Türkiye liglerinde son dönemece girilen bu kritik dönemde, barış ortamını bozan, kişisel çıkar güden açıklamalardan kaçınmaları sağduyunun gereğidir.

Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi tarafsız, futbolla ilgili her türlü kişi ve kuruma eşit uzaklıktadır. Çağdaş yönetim anlayışını tüm kurumlarıyla ve başarıyla uygulayan Türkiye Futbol Federasyonu’nda ağabey, kardeş, yeğen, dayı benzeri feodal ilişkilerin yeri yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır.

Kamuoyunun da takdir edeceği gibi hakem hataları futbol oyununun bir gerçeğidir. Bu gerçeği göz ardı ederek hakemlere ve hakemlik kurumuna mesnetsiz açıklamalarla saldırmak, Federasyon ve hakemler üzerinde baskı kurmaya çalışarak müsabaka kazanmayı amaçlamak,  spor ahlakıyla bağdaşmayan bir davranıştır. MHK çatısı altındaki hakemlerimizin her biri gerçekten bir değer ve hakemlik camiasının göz bebekleridir. Başta Turkcell Süper Lig olmak üzere, tüm liglerin onların tarafsız yönetimleriyle biteceğinden ve sonuçta kazananın Türk futbolu olacağından kimse şüphe duymamalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu hakemlik camiası üzerinde oynanmak istenen oyunlara göz yummayacak, kötü niyetli kişilere de bağlı olduğu yasa ve talimatlar çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulayacaktır.

Hem futbolun yönetici kadrolarında yer alıp hem de yakışıksız ve çirkin açıklamalarla Türkiye Futbol Federasyonu’na, yapılacaklar hakkında kamuoyu önünde ders vermeye çalışmak, haddini aşan ve artniyetliliğin göstergesi olan bir yaklaşımdır.

Futbol arenasında sorunların nasıl ve nerede çözüleceği, yasa ve talimatlarla belirlenmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti’yle yaşıt 84 yıllık köklü bir kurumdur. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetim geleneklerini yıkmaya kimsenin gücü yetmez. 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, tüm kurullarıyla hiç kimsenin bu yasalar ve yönetmeliklerin üzerine çıkmasına izin vermeyecektir.

Bir kez daha ısrarla altını çizmek isteriz ki, Türkiye’de futbol müsabakalarının disiplin içinde yürütülmesi ve barış içinde gerçekleşebilmesi tüm futbol yöneticilerinin sağduyulu davranışlarına ve sorumlu açıklamalarına bağlıdır.

Sorumsuz davranan ve disiplini bozan kişi ve kurumlara ivedi bir şekilde en ağır cezaların verileceği ve Türkiye’de futbol yönetiminin sahipsiz olmadığının gerektiği şekilde hatırlatacağını, futbol kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER