Spor
  • 28.9.2010 14:36

FENERBAHÇE'YE KARŞI 'HAKA' DANSI

ENGİN KOCABIYIK
ANKARA



Gençlerbirliği'nin transfer döneminin son günlerinde kadrosuna kattığı Smeltz, hafta sonunda Ankaragücü karşısında Kırmızı-siyahlı formayla ilk resmi golünü atmayı başardı. Kısa bir sürede Gençlerbirliği'ne uyum sağlayan 28 yaşındaki Yeni Zelandalı golcü, Fenerbahçe'ye gol atması durumunda ise süpriz bir gol sevinci yaşamaya hazırlanıyor.



Smeltz, gol atması durumunda ülkesinin milli dansı olan 'Haka Dansı' ile golünü kutlamak istiyor. Smeltz konuyla ilgili İHA'ya yaptığı açıklamada, "Ankaragücü karşısında ilk golümü attım. Bizim için önemli bir maçtı ve 3 puanı aldık. Bu maçı unuttuk ve Fenerbahçe maçına konsantre olmaya başladık. Fenerbahçe çok güçlü bir takım.



Bu maça iyi hazırlanıyoruz. Gençlerbirliği'ne ilk geldiğim zaman takım arkadaşlarımın ısrarı üzerine onlara antrenmanda Haka Dansı'nı bir defaya mahsus olmak üzere yapmıştım. Uzun bir dans. Yapması zor. Fenerbahçe maçında gol atabilirsem ve fırsatını bulabilirsem kısa bir gösteri yapabilirim" dedi.


Son 2 sezonda Avustralya Ligi'nde forma giyen ve 42 gol atan Smeltz, Dünya Kupası'nda da görev yapmış ve Yeni Zelanda'nın İtalya ile 1-1 berabere kaldığı maçta ülkesinin golünü atan isim olmuştu. Yeni Zelanda Milli Takımları çoğu zaman maçlardan önce Haka Dansı yaparak büyük ilgi çekiyor.


Shane Smeltz, tüm ısrarlara rağmen basın mensuplarının Haka Dansı yapma ricasını geri çevirdi. Smeltz, bu dansın kendileri için manevi bir değeri olduğunu ve bu şekilde yapmasının ülkesinde duyulması durumunda tepki çekeceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:15

İLGİLİ HABERLER