Spor
  • 28.9.2022 22:01

Fenerbahçe'yi deviren Anadolu Efes kupayı aldı

Erkekler Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası’ında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 62-71 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Anadolu Efes'te Ante Zizic 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Fenerbahçe Beko ile A. Efes, 36. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe’yi 71-62’lik skorla mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı forslu kupayı 13. kez müzesine götürdü.

Ankara Spor Salonu’nda 36.’sı düzenlenen Erkekler Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Beko ile A. Efes karşı karşıya geldi. A. Efes, Fenerbahçe’yi 71-62 skorla mağlup ederek 12. kez kupanın sahibi oldu. Mücadele sonrası Efes'e şampiyonluk kupasını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Maçın en değerli oyuncusu Zizic seçildi.

Salon: Ankara

Hakemler: Erşan Kartal, Hüseyin Çelik, Can Mavisu

Fenerbahçe Beko: Vilbekin 6, Şehmus Hazer 4, Pierre 6, Metecan Birsen 4, Motley 4, Samet Geyik 2, Melih Mahmutoğlu 6, Hayes 13, Guduric 10, Calathes 7

Başantrenör: Dimitris İtudis

A. Efes: Micic 16, Beaubois 11, Clyburn 14, M'Baye 8, Zizic 22, Doğuş Albay, Erten Gazi, Akif Egemen Güven, Egehan Arna

Başantrenör: Ergin Ataman

1. Periyot: 23-15 (A. Efes lehine)

Devre: 23-42 (A. Efes lehine)

3. Periyot: 36-54 (A. Efes lehine)

Sırp koç Aleksandar Djordjevic'in yerine Yunan başantrenör Dimitris Itoudis ile anlaşıldı. Nando de Colo, ülkesi Fransa'ya döndü ve ASVEL'e imza attı. Pierrie Henry, NBA çıkışını kullandı ve Washington Wizards'la anlaştı. Danilo Barthel sarı-lacivertli ekipten ayrıldıktan sonra herhangi bir takımla anlaşmadı; evlendi. Jan Vesely, Barcelona'ya gitti ve İspanyol devinde eski dost Nikola Kalinic'le buluştu. Jehvye Floyd, Achille Polonara ve Ahmet Düverioğlu yeni sezonda takımda olmayacak diğer isimler... Uzun forvet ve pivot pozisyonlarına Tonye Jekiri, Nigel Hayes-Davis, Samet Geyik, Nemanja Bjelica ve Johnathan Motley takviyeleri yapıldı. Bjelica sakatlığı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda boy gösteremeyecek. Oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarına ise Scottie Wilbekin, Carsen Edwards ve Nick Calathes eklendi.

Anadolu Efes cephesine baktığımızda Fenerbahçe Beko kadar radikal değişiklikler göremiyoruz ama kadroya çok değerli isimler katıldı. Adrien Moerman, James Anderson ve Chris Singleton ile yollar ayrılırken; Amath M'Baye, Ante Zizic ve Will Clyburn ile anlaşıldı. Fenerbahçe Beko'nun serbest bıraktığı Achille Polonara uzun rotasyonuna dahil edildi. Türk rotasyonu için de Egehan Arna ile sözleşme imzalandı. Tibor Pleiss, Rodrigue Beuabois, Elijah Bryant, Shane Larkin ve Vasilije Micic hala takımda... Larkin sakatlığı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda görev alamayacak. Yeni sezon öncesi tam 11 hazırlık maçı yaptılar. Bu 11 maçın 8'inde sahadan galibiyetle ayrıldılar. Kayıp yaşanan 3 maçtan 1'i Fenerbahçe Beko'ya karşıydı. Larkin, Buğrahan Tuncer, Micic, M'Baye ve Polonara kadroda yoktu ancak Fenerbahçe cephesinde de Melih Mahmutoğlu, Şehmus Hazer, Calathes ve Marko Guduric'in yanı sıra Bjelica, Tarık Biberovic ve İsmet Akpınar oynamamıştı.

Güncellenme Tarihi : 28.9.2022 22:05

İLGİLİ HABERLER