Spor
  • 30.5.2015 11:49

Fenerbahçe'yi izleyen Giuliano Terraneo şok oldu

Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izleyen ve oyuncular hakkında tek tek rapor tutan Giuliano Terraneo takımı hiç beğenmedi.

 Sarı-lacivertli kulübün yeni Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ilk iş olarak mevcut kadroyu masaya yatırdı. Geride kalan sezonun maçlarını izleyen, antrenman performanslarını inceleyen İtalyan futbol adamı durumu hiç beğenmedi.

Birçok oyuncunun yeterli seviyede olmadığını tespit eden Terraneo, kadronun büyük ölçüde değişmesi ve gençleşmesi gerektiğini belirtti. Başkan Aziz Yıldırım’a ayrıntılı bir rapor sunan Terraneo, tek tek tüm oyuncularla ilgili düşüncelerini de sıraladı, çok çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Fenerbahçe’nin yaptığı maçların büyük çoğunluğunu mercek altına alan İtalyan futbol adamı, takımın çok yavaş oynadığını belirterek, “Fenerbahçe’yi hızlandırmalıyız” yorumunu yaptı.

Planlama yapacak
Sarı-lacivertli yönetim Terraneo’nun belirleyeceği yol haritasına göre yeni sezon planlamasını yapacak. Yeni teknik adamı da büyük olasılıkla Terraneo’nun seçtiği, kongre sonrası Başkan Yıldırım’ın bu ismi açıklayacağı kaydedildi.

‘Önümüz açık’
Sportif Direktör Giuliano Terraneo, sarı-lacivertli kulüple çok önemli işlere imza atacaklarını söyledi. İtalyan spor adamı “Başkan ve yönetimin teklifini kabul etmemdeki faktör, burada gördüğüm büyük potansiyeldir. Burada çok iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Benim görevim, dünyanın en önemli kulüplerinde olduğu gibi bu kulübe çok önemli bir düzen ve organizasyon getirmek. Önümüzü açık görüyorum. Çok önemli işler yapacağımızı düşünüyorum. Kazanmak Fenerbahçe’nin tarihinde var. Kazanmaktan başka bir şey düşünmemiz mümkün değil. Ne için savaşıyorsak, ne için mücadele ediyorsak orada her zaman en üstte bitirmek bizim amacımız” dedi.

Seçim vaadi olmuştu
Fenerbahçe’de duruma benzer şekilde 2003 yılında Barcelona’da seçim vaadi olan Giuliano Terraneo, o dönem La Porta’nın karşısına rakip olarak çıkan Jaume Llaurado’nun sportif direktör olarak düşündüğü isim olmuştu. Hatta seçim öncesi transfer çalışmalarında da bulunan Terraneo, forvet oyuncusu Hernan Crespo ve Christian Vieri konusunda anlaşmayı da sağlamıştı. Ancak göreve La Porta’nın gelmesiyle işler değişmişti.

Emre ile çalıştı
2000’li yılların başında Inter’de görev alan Giuliano Terraneo, Emre Belözoğlu ile birlikte de çalıştı. Fenerbahçe kaptanının Galatasaray’dan transfer edildiği dönemde aktif rol üstlenen Terraneo, benzer şekilde eski milli yıldızlar Okan Buruk ve Hakan Şükür’ü de yakından tanıyor.

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER