Spor
  • 30.9.2010 00:58

FENER'E NEDEN GELMEDİ?..

Fenerbahçe’nin, forvet arayışları sırasında ismi gündemde en çok kalan futbolcu Assamoah Gyan’dı. Sarı lacivertlilerin bu transferi bitirmesine kesin gözüyle bakılırken, Rennes Kulübü’nün fiyat arttırma girişimleri ve Ganalı futbolcunun menajeri Folstino Sautino Gomez Sambou’nun talepleri nedeniyle görüşmeler tıkanmıştı.

“SUNDERLAND’İN TEKLİFİ DAHA İYİYDİ”
Radyospor’dan Özgür Sancar'a konuşan Sambou, kendisine yönelttiğimiz herkes Gyan’ın Fenerbahçe’ye transferini bekliyordu. Neden bu transfer gerçekleşmedi” şeklindeki sorumuza “Nedeni çok açık. Sunderland daha iyi teklif verdi. Sunderland’in teklifi Fenerbahçe’ninkinden daha iyiydi. Biz de o yüzden İngiltere’yi tercih ettik” dedi.

Sambou, Gyan’ın kararından pişmanlık duyup duymadığı yönündeki sorumuza ise “Hayır doğru yaptığına inanıyor. Futbol hayatını da İngiltere’de sürdürmek istiyor. Gelecekte ne olur bilemem; ama planlarımızı İngiltere’de kalmak üzerine yapıyoruz” dedi.

Folstino Sautino Gomez Sambou, “Fenerbahçe dışında bir başka büyük Türk takımından teklif almadıklarını ya da temasta bulunmadıklarını sözlerine ekledi”

"FENERBAHÇE, NİANG GELDİĞİ İÇİN DAHA ŞANSLI"
Asamoah Gyan, Sunderland’in teklifinin daha iyi olduğunu iddia ederek, Ada yolunu tuttu; bunun üzerine sarı lacivertliler, Marsilya’dan Niang’ı transfer etti.

İstatistikler, Fenerbahçe’nin Gyan’ı transfer etmediği için daha şanslı olduğunu gösteriyor.

GYAN SUNDERLAND’DE FAZLA FORMA ŞANSI BULAMIYOR
Gyan, şu ana kadar Sunderland’in oynadığı hiçbir lig maçında 11’de forma giyemedi.

3 maçta oyna sonradan dahil oldu. 6 lig maçında toplam 81 dakika süre alabildi; 90 dakika bile değil. Bu maçlarda sadece 2 gol attı. Lig kupasında 1 golü var. Gol attığı Westham United maçında ise takımı kupaya 2. turdan veda etti.

NIANG, GYAN’DAN DAHA ÜSTÜN
Gyan, transfer edilemediği için alınan Niang ise sarı lacivertli formayla 5 maçta 90 dakika oynadı. Yani 450 dakika süre aldı ve tam 6 gol attı. Sadece bir kez sarı kart gördü.

Başlı başına bu istatistik bile Fenerbahçe’nin Gyan yerine Niang’ı almakla çok şanslı olduğunu gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:12

İLGİLİ HABERLER