
Fethullah Gülen şokta Michael Flynn ulusal güvenilğin başında
Başkanın ulusal güvenlik danışmanı o isim oldu..
FETÖ liderini Usame Bin Ladin'e benzeten ve Türkiye'ye verilmesini savunan emekli general, artık resmen ABD'nin yeni başkanının ulusal güvenlik danışmanı...Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini savunan ve FETÖ liderini El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e benzeten emekli Korgeneral Michael Flynn, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı oldu. Uluslararası ajansların son dakika olarak duyurduğu gelişme, FETÖ liderine büyük darbe vuracak.
ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın CIA Direktörü olarak Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Mike Pompeo'yu aday gösterdiği açıklandı.
Trump'ın geçiş ekibi yetkilisinin Reuters'e yaptığı açıklamaya göre Pompeo da Trump'ın CIA Direktörlüğü için önerdiği adaylık teklifini kabul etti.
3 dönemdir Kansas eyaletinin Kongre üyeliğini yapan Pompeo ABD Kara Harp Okulu ve Harvard Hukuk mezunu. Pompeo ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adaylarından olan Marco Rubio'yu destekliyordu.
ADALET BAKANINI DA BELİRLEDİ
İki ay sonra başkanlık koltuğuna oturacak Donald Trump, Adalet Bakanlığı koltuğunu da, seçim kampanyasında en büyük destekçileri arasında yer alan senatör Jeff Sessions'a teklif etti.
Daha önce Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinin önerildiği Korgeneral Michael Flynn'in de bu görevi kabul ettiği yine Trump'ın ekibindeki yetkili tarafından açıklandı.
Fethullah Gülen'i Usame Bin Ladin'e benzetmişti
Emekli Korgeneral Flynn, kısa bir zaman önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin de bir yazı kaleme almıştı. Flynn yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken, NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame Bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?"
Güncellenme Tarihi : 19.11.2016 00:52