Gündem
  • 2.11.2016 13:32

Fethullah Gülen'in Amerika'da suyu ısınıyor

Antalya'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ABD'nin elinde her türlü bilgi ve belgenin bulunduğunu hatırlatarak sonuç beklediklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğuna dair ABD'li yetkililerde de hiçbir şüphe bulunmadığını ve onların istihbaratının da en az Türkiye kadar güçlü olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Onlar zaten biliyor, biz onların elindeki bilgilerle yetinmedik, darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün bulunduğuna dair belgeleri verdik. Şu anda ABD'nin elinde en sağlam deliller ve dosyalar var. Biz FETÖ'nün peşini bırakmayacağız, iade konusunu sürekli hatırlatıyoruz gündemde tutuyoruz. Tüm temaslarımızda en önemli gündem maddelerinden biri oluyor. Geçici tutuklama kararı var ama tutuklanmadı.

ABD'de FETÖ okullarıyla ilgili çalışmalar başladı. Los Angeles'te üç okulun lisansının yenilenmemesi kararı alındı. Bunlar her yerde olduğu gibi orada da hem mali hem de personel işleri konusunda sahtekarlık yapmışlar. Bunlar tespit edildi. ABD'de kurumlar bunun farkında ama siyasilerin de 'Biz de bundan kurtulmak istiyoruz ama' demeden bize vermeleri gerekiyor. İşte anlaşma, deliler, belgeler işte dayanışma örneği. Bir an evvel bu sürecin işletilip hukuki sürecin başlaması ve bize verilmesi gerekiyor" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 2.11.2016 13:35

İLGİLİ HABERLER