Gündem
  • 30.5.2024 13:20

FETÖ ablalarının para buluşması.. "kadın" yapılanması çökertildi

FETÖ'nün İstanbul'daki güncel "kadın" yapılanması polis operasyonu ile ortaya çıkarıldı. Örgütün para transferi, polis kamerası tarafından kaydedildi. TRT Haber, teslimat görüntülerine erişti.

FETÖ'nün İstanbul'daki güncel "kadın" yapılanması polis operasyonu ile başarısızlığa uğratıldı. Örgütün para transferinin gerçekleştiği anlar, polis kamerası tarafından kaydedildi. Ayrıca, örgüt üyelerinin yakalanmaları durumunda ne ifade vereceklerinin öğretildiği tespit edildi.

Terör örgütü FETÖ ile mücadele devam ederken, yeniden yapılanma çabaları güvenlik güçleri tarafından engelleniyor veya boşa çıkarılıyor. Şüpheliler, teknik ve fiziki takiple anlık olarak izleniyor. Bu sefer İstanbul'da, örgütün para transferi güvenlik güçleri tarafından kaydedildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

MİT ve İstanbul Kaçakçılık Şubesinin operasyonu ile 38 şüpheli gözaltına alındı. Böylece Fetullahçı terör örgütünün İstanbul'daki güncel kadın yapılanması çökertildi.

FETÖ'nün İstanbul'daki kadın sorumlusunun Almanya’da yaşadığı tahmin edilen firari Örgüt Yöneticisi Tuğba K. olduğu tespit edildi.

Örgütteki kod isminin de Ezgi olduğu belirlendi. Tuğba K.'nın, İstanbul’daki sözde FETÖ kadın yapılanmasını üst düzey terör örgütü yöneticisi olan 4 kişiyle birlikte yönettiği anlaşıldı.

Önemli detaylara ulaşıldı

Güvenlik güçleri, Kadın yapılanmasına ilişkin önemli detaylara eriştiğini belirtti. Araştırmaları sonucunda, örgüt üyelerinin İstanbul'da yaşanan farklı bir ev daha bulundurdukları tespit edildi.

Örgüt üyeleri arasında gerçekleşen internet mesajlaşmaları üzerinden iletişim sağlandığı ve tüm üyelerin 18 yaşından büyük olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, örgüt üyelerine yakalanmaları durumunda nasıl bir ifade vermeleri gerektiğinin öğretildiği ortaya çıktı.

Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 38 şüpheliden 28'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, baskınlar sırasında örgüt evlerine kandırılarak götürülen 14 çocuğun bulunduğu belirlendi.

Pedagog eşliğinde yapılan görüşmelerde, çocuklar örgüt evlerinde yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattılar. Ayrıca, evlerde örgütsel propaganda yapıldığı bilgisini paylaştıla

TRT HABER

Güncellenme Tarihi : 31.5.2024 14:29

İLGİLİ HABERLER