Asayiş
  • 27.9.2022 13:17

FETÖ’nün Dışişleri ve Kara Kuvvetleri yapılanmasına operasyon

Dışişleri teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıkları sırada FETÖ’nün mahrem yapılanmasında bulunan ve sınav sorularını alan 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmasında olduğu tespit edilen 6 şüphelinin yakalanması için de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

FETÖ'nün Dışişleri teşkilatı mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, Dışişleri teşkilatı bünyesinde çeşitli kademelerde çalışırken FETÖ üyeliği nedeniyle meslekten atılan 2 şüpheli ile aktif olarak çalışan 2 personelinde aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınması planlanan şüphelilerden birinin 2015 yılında örgütün çalışma evlerinde kaldığı, örgüt evinde sınav sorularının dağıtıldığı belirtildi. Zanlıların Bylock yazışmaları olduğu tespit edilirken, ankesörlü sabit hatlarla da haberleştikleri, sınav sorularını aldıkları, mülakat provası yaptıkları belirtildi.

SİVİL İMAMLARLA GÖRÜŞEN 6 ASTSUBAYA GÖZALTI KARARI

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü görevde 6 astsubayın gözaltına alınmasına karar verildi. 2'si emekli olan 1'i de daha önce meslekten ihraç edilen astsubayların ankesörlü hatlar üzerinden örgütün mahrem abileriyle irtibatları bulunduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2022 13:18

İLGİLİ HABERLER