FETÖ propagandasına izin vermeyen Muhittin Böcek linç edildi

1 dk okuma
FETÖ propagandasına izin vermeyen Muhittin Böcek linç edildi

Hızlı Özet

'Kanun Hükmü' filminin ortaya çıkmasıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Gelişmeyi duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek lince uğradı.

'Kanun Hükmü' filminin ortaya çıkmasıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Gelişmeyi duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek lince uğradı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yönetmen Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" isimli belgeselinin festival seçkisinden çıkarılmasıyla başlayan tartışmaların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

60. Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyuran Böcek, "Festivalimizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum" dedi.

İptali böyle duyurdu

Böcek şu ifadeleri kullandı:

"Değerli sinemaseverler, kıymetli hemşehrilerim;

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yıllara meydan okumuş, Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum. Kamuoyuna saygılarımla."

Karar sonrası bazı çevreler Böcek'e sert tepki gösterdi.

Bu haber 1377 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı
Gündem

Türk siyasetçi Elif Eralp Berlin'de sandıkları patlattı

Berlin'de yapılan eyalet seçimi anketlerde de önde olan Sol Parti'nin zaferi ile sonuçlandı.Sol PartiTürkiye kökenli başbakan adayı Elif Eralp ile birlikte oyunu 2023 yılındaki seçime kıyasla yüzde 12'den fazla artırdı. Yüzde 25'in üzerindeki oyla tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemese de kuracağı bir koalisyon hükümeti ile iktidar koltuğuna oturması muhtemel.  

Habervitrini11386 Görüntüleme
Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı
Gündem

Sıcaklıklar sert düşecek, sağanak yağış geliyor! Meteoroloji gün gün açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan 5 günlük tahminine göre Türkiye yeni haftaya mevsim normallerine yakın sıcaklıklarla başlayacak. Ancak salı gününden itibaren özellikle batı ve iç kesimlerde yağışlı hava etkisini artıracak, sıcaklıklar ise birçok bölgede hissedilir şekilde gerileyecek.

Habervitrini12526 Görüntüleme
Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu
Gündem

Adliyelerde dijital dönem hızlanıyor! Bakan Gürlek duyurdu

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin yeni güncellemesini kamuoyuna duyurdu. Yargı ve icra süreçlerini daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirmeyi hedefleyen yeni dijital dönüşüm adımlarıyla vatandaşlar, tüm başvuru ve sorgulama işlemlerini dijital ortamda çok daha kolay takip edebilecek.

Habervitrini13951 Görüntüleme
Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız
Gündem
#Ankara#mhp#devlet-bahceli

Bahçeli: Oy hesabı yapmadan vatan sevgisiyle yol alacağız

MHP Ankara İl Başkanlığı’nın 15’inci Olağan Kongresi’nde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Kongrede tek aday olan Alparslan Doğan, yeniden MHP Ankara İl Başkanı seçildi.

Habervitrini13732 Görüntüleme