FETÖ’ye şafak baskını!

••1 dk okuma
FETÖ’ye şafak baskını!

Hızlı Özet

“İstanbul merkezli 16 ilde FETÖ ile iltisaklı 53 kişiye şafak baskını düzenlendi. İstanbul”






İstanbul merkezli farklı illerde bulunan FETÖ ile iltisaklı 53 kişiye şafak baskını düzenlendi. Örgütün haberleşme organlarından birisi olan ankesör aramalarında aynı kartı kullandıkları belirlenen 51 eski asker ve 2 sivil jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.



İstanbul merkezli 16 ilde FETÖ ile iltisaklı 53 kişiye şafak baskını düzenlendi. İstanbul C. Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütünün örgütsel iletişim modeli olan ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık olarak aranan ve ayrıca aynı 'Ankesörlü Kart' ile birlikte arandığı tespit edilen kişiler hakkında düğmeye basıldı.



53 ŞÜPHELİYE ŞAFAK BASKINI



Şafakla birlikte İstanbul İl Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda örgütsel mensubiyetlerine dair başkaca deliller (itirafçı beyanı, ümit yapılanması vb) elde edilen Jandarma Genel Komutanlığı mensubu (4) Kapatılan Askeri Okul Öğrencisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu (1) Astsubay(İhraç), (3) Kapatılan Askeri Okul Öğrencisi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu (3) Astsubay (Görevde), (19) Kapatılan Askeri Okul Öğrencisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu (20) Kapatılan Askeri Okul Öğrencisi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (1) Kapatılan Askeri Okul Öğrencisi ve (2) sivil şahıs olmak üzere toplamda 53 şüpheli gözaltına alındı.

 




Bu haber 1036 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı
Gündem

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı

Suudi gazeteleri son dakika olarak geçtikleri haberlerinde, Mekke Savunma İttifakı'nın, Suudi Arabistan'a ortak askeri güçlerini ve yeteneklerini belirlenen noktalarda hızla konuşlandıracağını yazdı..

Habervitrini12816 Görüntüleme
Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti
Gündem

Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre kaynaklar, Türkiye'nin ürettiği az sayıda Korkut hava savunma sistemini Ukrayna'ya ihraç ettiğini belirtti. Korkut sistemi tipik olarak üç silah sistemi aracı ile bir komuta-kontrol aracından oluşuyor.

Habervitrini10984 Görüntüleme
Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?
Gündem

Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?

Adana ve Osmaniye’de meydana gelen peş peşe depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bunun adı deprem kümelenmesi. Bunlar saat ve gün içerisinde yoğunluk kazanabilir. Genellikle bu tür aktivitelerin arkasından büyük bir deprem gelmez. Ama bunun garantisi yok” dedi. 6 büyüklüğünü geçen bir depremi bölgeyi çok etkileyebileceğini belirten Ersoy, 6 Şubat depremlerinin etkisinin de olduğunu vurguladı.

Habervitrini11521 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında açılan mezarından alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı. Örnekler, uzman heyetin çalışmasının ardından yeniden kabrine konuldu ve mezar kapatıldı.

Habervitrini13999 Görüntüleme