Gündem
  • 8.8.2018 00:25

FETÖ'cü Ekrem Dumanlı tarikat ve cemaatleri AK Parti'ye isyana çağırdı

FETÖ'cü Ekrem Dumanlı'dan cemaatlere ve tarikatlara AK PARTİ''ye karşı isyan çağrısı

Firari FETÖ’cü Ekrem Dumanlı, yayımladığı bir video ile Türkiye’deki tarikatları ve cemaatleri AK PARTİ karşı çıkmaya çağırdı.

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan, firari FETÖ’cü Ekrem Dumanlı, yayımladığı bir video ile Türkiye’deki tarikatları ve cemaatleri AKP’ye karşı çıkmaya çağırdı. FETÖ’cü Dumanlı’nın Türkiye’deki cemaat ve tarikatlara övgüler sıralayıp, iktidara başkaldırma çağrısını neden şimdi yaptığı ise merak uyandırdı.

DUMANLI’DAN OKTAR, KUYTUL VE SÜLEYMANCILAR İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti hakkında çok ağır ifadeler kullanan FETÖ’cü Dumanlı, yapılan operasyonlar sonrasında tutuklanan Adnan Oktar ve grubu ile Alparslan Kuytul ve Cemaati'ne sahip çıktı. FETÖ firarisi Dumanlı, sözlerinin devamında Süleymancılar Cemaati’nden de övgüyle söz etti.

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’a yapılan operasyonun, Türkiye’deki diğer cemaatlere ve tarikatlara da sıçrayacağını söyleyerek, bu çevrelere mesaj yollayan FETÖ firarisi, “Daha sonra İslami yaşamaya çalışan dervişlere, müritlere de bir şey yapabilmek için bir kapı aralanmaya çalışılıyor. Ama aslolan bütün tarikatlardan, bütün cemaatlerden, bütün İslami gruplardan rahatsız bir ‘İslamcı Hükümet’ var şimdi” dedi.

AKP hükümetinden “Siyasal İslamcı” diye söz eden FETÖ’cü Dumanlı, “Siyasal İslam hiçbir zaman tarikatlardan, cemaatlerden, İslami gruplardan mutlu ve memnun olmadı” şeklinde konuştu. “Siyasal İslamcılar devleti puta benzetirler”diyerek AKP’yi eleştirmeye devam eden FETÖ firarisi Dumanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan, Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk’ün, “Devlet kimdir? Helvadan yapılmış bir puttur” yazısına da gönderme yaptı.

AKP için, “Bayrağa düşman idiler, İstiklal Marşı’na düşman idiler. Hatta Akif’in bazı cümlelerine düşman idiler” diyen FETÖ’cü Dumanlı, Türkiye’deki cemaat ve tarikatlara ise adeta barış eli uzatarak, “Tarikatların ve Cemaatlerin daha böyle devlet düşmanı olmayan, ama devletin güdümünde de olmayan, kendi bağımsızlığı olan duygu düşünceleri vardı. Cemaat kadro, siyasal İslam kitle hareketidir. Siyasal İslam yalan da söyler, ajitasyon da yapar. Tarikat ve Cemaat ise bir kuyumcu titizliliği ile insana değer verir” ifadelerini kullandı.

Dumanlı bir yandan Türkiye’deki cemaatlerden ve tarikatlardan övgüyle söz ederken, öte taraftan da 15 Temmuz darbe girişimini yapan, TSK’ya kumpas kuran FETÖ’nün okullarının kapatılmasına ve FETÖ’cü iş adamlarına mallarına el konulmasına karşı çıktı.

CEMAATLERE VE TARİKATLARA FETÖ İLE ANLAŞMA ÇAĞRISI MI

FETÖ’cü Dumanlı'nın, Türkiye’deki tarikatlardan ve cemaatlerden övgüyle söz etmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da karşı çıkma talebi, “cemaatlere ve tarikatlara FETÖ ile anlaşma çağrısı mı yapıldı” sorusunu akıllara getirdi.

FETÖ’cü Ekrem Dumanlı, cemaatleri ve tarikatları ikna etmek için şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye işgal edilseydi ne olurdu? Okulları kapatılırdı, tarikatları, cemaatleri kapatıldı. Hapse atılırdı insanlar, işkence yapılırdı. Hayırsever insanların mallarına el konurdu. Şimdi bu yapılanların hepsi Doğu Perinçek’in rüyasıydı, Erdoğan gerçekleştirdi. Perinçek bunu tek başına yapabilir miydi, yapamazdı. Perinçek gibi kafalar, eski Maocular, şimdi Rusçular, eski komünistler şimdi ulusalcılar bunun milyonda birini yapamazdı; yapmaya cesaret edemezdi. Ama İslamcılık kisvesi altında başına sardığı bir sarık, üstüne aldığı bir cübbe ile Müslüman görünümlü bir şekilde gelip insanların alın teriyle yaptıkları mallarına el koydular.”

"SÖZÜM ŞUDUR..."

FETÖ’cü Dumanlı sözlerinin devamında,“Bugünün zalimleri Tarikatları iki şeyi zorluyor: Ya bizim emrimize girin ya da sizi yok edeceğiz. Emrine giren Cemaatlere de yazıklar olsun, diyorum” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Bugün bir tarikat, bir cemaat etrafında toplanmış insanlara sözüm şudur: Her kim olursa olsun bağımsızlığınızı elinizden almak isteyen, eğer bu bağımsızlığınızı teslim etmiyorsanız sizi yerle bir etmeye, katletmeye ah etmiş insanlara boyun eğmek yok.”

Güncellenme Tarihi : 8.8.2018 01:04

İLGİLİ HABERLER