Asayiş
  • 25.4.2022 20:43

FETÖ'cü Emniyet Müdürü hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

İstihbarat bilgilerini çaldı: FETÖ'cü Recep Güven hakkında flaş karar!

Firari FETÖ'cü Recep Güven hakkında Emniyet mahrem imamının ve itirafçıların verdiği ifadeler doğrultusunda kırmızı bülten kararı alındı. Recep Güven Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Yardımcısı görevindeyken kumpas davalarının hazırlanmasında etkin rol oynamıştı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ üyesi olmaktan tutuklanıp ihraç edilen daha sonra hakkında tahliye kararı verilince kayıplara karışan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Recep Güven hakkında, kırımızı bülten çıkarıldı. Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre kırmızı bülten çıkarılmasında  yakalanan emniyet mahrem imamının ve FETÖ itirafçılarının ifadeleri etkili oldu.

İADE TALEPNAMESİ HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında üç ayrı FETÖ üyeliği soruşturması bulunan Recep Güven hakkında ayrıca iade talepnamesi düzenlendi. Güven'in interpol tarafından kırmızı bültenle yakalandığı ülkede Türkiye'ye iade edilmesi istendi. Siirt Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra Diyarbakır'a atanan Recep Güven, “Dağdaki teröriste ağlayamıyorsanız, insan değilsiniz” çıkışıyla gündeme gelmişti.

GRİ LİSTEDE YER ALIYOR

Yakalanan ve itirafçı olan emniyet mahrem imamlarının ifadesinde, FETÖ'nün kripto isimlerinden biri olduğu belirtilen Recep Güven, kayıplara karıştıktan sonra İçişleri Bakanlığının 500 bin lira para ödüllü Gri kategorisine de alınmıştı. Recep Güven'in, Diyarbakır'dan tayin olunca emniyet istihbarat şubesindeki bazı bilgisayarlardaki arşiv veritabanının bulunduğu terör örgütleriyle ilgili havuz oluşturulan hard disklerin birer kopyasını da yanına alarak götürdüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.4.2022 20:49

İLGİLİ HABERLER