Gündem
  • 19.3.2021 11:32

FETÖ'nün subay ve avukatlarına operasyon

Gelen son dakika haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik soruşturma yürütülüyor.

Kontörlü sabit hatları kullanarak örgütün sivil imamlarıyla iletişim sağladıkları tespit edilen ve haklarında örgüt mensubu olduklarına dair ifadeler bulunan 3'ü muvazzaf subay ve astsubay ile 1'i ilişiği kesilmiş askeri öğrenci olmak üzere 11 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 7 ilde gözaltı kararı verildi. Operasyonda, 8 zanlı gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince devam ediliyor.

İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı kararı

İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasında oldukları belirlenen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Organize suçlarla Mücadele ekipleri ve İstihbarat Şube ekipleri ortak çalışma yürüttü.

İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ'nün avukat yapılanmasına operasyon başlatıldı.

Operasyon terör örgütünün 2013 yılında hakimlik savcılık sınavları için belirlediği hücre evlerinde adli idari yargı sınavlarına hazırlanan, aralarında bazılarının geçmiş dönemde örgüt içerisindeki gizli sivil yöneticileriyle irtibatının olduğu, halen aktif görevde olan 10 avukata yönelik yapıldı.

 İstanbul merkezli FETÖ'nun suikast operasyonu!

İstanbul merkezli 16 ilde, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 75 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

FETULLAHÇI Silahlı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kamuoyunda "Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes Eylem Planı ve ÇEV/ÇYDD'" olarak bilinen soruşturmaları kapsamında sahte delil ürettikleri ve hukuka ayrı dinleme yaptıkları iddia edilen 68'i ihraç edilen toplam 76 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. 76 şüpheliden 24'ü gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı olan eski emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Nazmi Ardıç ve Ali Fuat Yılmazer'inde aralarında bulunduğu 22 şüphelinin tutuklu olduğu, bu dosya kapsamında ifadesinin alınacağı öğrenildi. Firari olarak aranan 16 şüphelinin arasında eski emniyet müdürleri Mutlu Ekizoğlu ve Tufan Ergüder'in bulunduğu da belirtildi.

SAHTE DELİL ÜRETTİKLERİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün kumpas soruşturmalarında etkin görev yapan emniyet görevlilerine yönelik operasyon kararı alındı. FETÖ'nün hiyerarşik yapısında içinde yer alan veya örgütle iltisaklı bulunan, birçoğu hakkında FETÖ'ye üye olma / yardım etme suçlarından kamu davası açılan 68'i ihraç edilen toplam 76 emniyet görevlisi şüpheli hakkında soruşturma yürütülüyor.

Ergenekon soruşturmalarının devamı niteliğindeki "Poyrazköy, Amirallere Suikast, Kafes Eylem Planı ve ÇEV/ÇYDD'" olarak bilinen soruşturmalarda etkin şekilde görev aldıkları kaydedilen şüphelilerin, "Poyrazköy" adı ile anılan soruşturma ve kovuşturmalarda mağdur ve müştekilerin tutuklanmaları ve mahkum edilmeleri için FETÖ'nün faaliyetleri kapsamında sahte delil ürettikleri, sahte rapor düzenledikleri, hukuka aykırı dinleme ve dijital delillerde manipülasyon yaptıkları tespit edildi.

Ayrıca, o dönem de "Amirallere suikast" kumpasının 4 sayfalık ihbar mektubuyla başladığı ve bu ihbar mektubunun sonucunda 32 kişinin adres ve bilgilerinin bulunduğu bildirildi. İhbar mektubunda narkotik ve fuhuş gibi konular olmasına rağmen o dönem de sadece Terörle Mücadele Şubesi (TEM) biriminin operasyon yaptığı belirtildi.

KOCAELİ’NDE DÖNEMİN SÖZDE SUBAYLARINA SUİKAST GİRİŞİMİNİN DETAYLARI

O dönem Kocaeli’nde görevli olduğu tespit edilen subaylara yönelik sözde suikast girişimlerinin detayları ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre; "Bir evde buzdolabının arkasına yerleştirilmiş halde 500 gram C4 bulunmuş, bulunan patlayıcı madde üzerine el yazısı ile Levent Bektaş ve Albay Orhan Yücel’den bilgi alınacağı belirtilmişti." İhbara yönelik başlatılan soruşturma sonucunda, yazıda adı geçen iki isimin ve diğer mağdurların yazı örneklerinin uyuşmadığı belirlenmişti. Evde yapılan aramalarda bir adet flash bellek bulunarak, o belleğin gözaltına alınmak istenen kişiler için düzenlendiği iddia edildi.

22'Sİ CEZAEVİNDE 7'Sİ AKTİF GÖREVDE

Müştekilerin hukuki durumunu etkileyen belgelerde imzası bulunan şüphelilerden 22'sinin çeşitli cezaevlerinde hükümlü / tutuklu olarak bulundukları, 7'sinin aktif görevde bulunduğu, bir kişinin emekli olduğu, şüpheli Ersin Usta'nın ise daha önce ifadesinin alındığı belirtildi. Soruşturma kapsamında o dönem de emniyet müdürü olan Ömer Köse, Yurt Atayün, Nazmi Ardıç ve Ali Fuat Yılmazer'inde aralarında bulunduğu 22 şüphelinin tutuklu olduğu belirtilirken, 16 şüphelinin ise firari olarak arandığı ifade edildi. Öte yandan, firari olarak aranan kişiler arasında, eski emniyet müdürleri Mutlu Ekizoğlu ve Tufan Ergüder'in de bulunduğu bildirildi.

İSTANBUL VE 14 İLDE OPERASYON TALİMATI

Soruşturmada gelinen aşamada, İstanbul'da oldukları tespit edilen 35 şüpheli ile 14 ayrı ilde bulunan diğer şüphelilerin yakalanarak gözaltına alınmaları ve İstanbul'a getirilmeleri için talimat verildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi.

CEZAEVİNDEKİ ŞÜPHELİLERİN SAVUNMASI ALINACAK

Adresleri tespit edilemeyen 2 şüpheli ile haklarında başka soruşturma evraklarından yakalama kararı bulunan 8 şüpheli için bu soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmasının düşünüldüğü, halen başka suçlardan çeşitli cezaevlerinde tutuklu/ hükümlü bulundukları tespit edilen 22 şüphelinin ise savunmalarının alınmasına karar verildiği kaydedildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2021 11:42

İLGİLİ HABERLER