Spor
  • 16.10.2005 00:00

FIFA'NIN DÜNYA KUPASI GÖRÜNTÜLERİNİN ÇEKİMİNE YENİ DÜZENLEMELER GETİRMESİNE TEPKİ

ROMA - Uluslararası Futbol Federasyonu'nun (FIFA) 2006 Dünya Kupası'yla ilgili görüntülerin çekim ve kullanımı konusunda basın ve yayın organlarına kısıtlamalar getiren bir düzenlemeye gitmesi tepkiyle karşılandı.
     İtalyan haber ajansı ANSA, ''FIFA daha önce görülmedik bir karar alarak, 2006 Dünya Kupası'nın görüntülerinin basın aracılığıyla yayılmasını yasaklama eğiliminde'' dedi.
     Habere göre, FIFA'ya telif ücreti ödeyerek elde edilecek görüntüler haricinde, basın ve yayın kuruluşları ciddi kısıtlamalarla yüz yüze kalacak.
     Yeni düzenlemelere göre, maçtan çekilen fotoğrafların yayınlanabilmesi için karşılaşmanın sona ermesinin üzerinden asgari 1 saat geçmesi gerekecek. Çekilecek görüntünün statik olması da şart koşulacak. Bir başka deyişle video görüntüsünün çekilmesi ve kullanılması mümkün olmayacak.
     Yeni düzenlemelerde, gazete, dergi gibi, yazılı basına yönelik kısıtlamalara da yer veriliyor. Joseph Blatter başkanlığındaki FIFA, hazırladığı yeni düzenlemeyle, bir yayın organında maç başına yayınlanacak azami fotoğraf sayısını (her devre için 5 olmak üzere) 10 resim ile sınırlıyor.
     Maçlarla ilgili açılış, kapanış ve kupa merasimleriyle ilgili yayımlanacak fotoğraf sayısı ise azami 5'er adet biçiminde sınırlandırılıyor.
     Dünya Gazeteciler Birliği ile Avrupa Günlük Gazete Yayıncıları Derneği'nin, kısıtlamaların kaldırılması için FIFA yetkilileri ile görüştükleri kaydedildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER