Spor
  • 5.4.2006 15:44

"FIFA'NIN VERDİĞİ KARAR, TAMAMEN VARSAYIMLARA DAYANIYOR"

ALPAY YALÇINKAYA
İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) FIFA Disiplin Komitesi tarafından verilen cezaya itirazının görüşüleceği FIFA Tahkim Komitesi'nde federasyonun tezini savunacak TFF Asbaşkanı Kemal Kapulluoğlu ile avukat Anıl Gürsoy, duruşmaya katılmak üzere Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle öğlen saatlerinde İsviçre'nin Zürih kentine gitti
Atatürk Havalimanı'nda hareket öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Asbaşkan Kemal Kapulluoğlu, "Beklentilerimiz yok. Biz hukukçuyuz. Taleplerimiz var. Taleplerimiz de öncelikle global verilmiş cezanın kaldırılıp Disiplin Kurulu'na geri gönderilmesi, bu kabul görmez ise Disiplin Kurulu'nun verdiği cezanın çok altında bir cezanın ancak Türkiye için verilebileceği yönündeki savunmamızın kabulü. Serkan Balcı'ya verilen ceza 3 maçın altında olduğu için FIFA Tahkim Komitesi'ne itiraz hakkı bulunmuyor. Serkan'ın dışındaki futbolcular Tahkim'e gidebilecek. İstenen sonuç çıkmaması halinde teknik olarak CAS yolu açık. Ama şu anda onu düşünmüyoruz. İnşallah duruşmanın futbol ailesi içinde, bizim de kabul edebileceğimiz bir noktada biteceğini umuyoruz'' diye konuştu.
Milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun avukatı Haluk Burcuoğlu da, FIFA Disiplin Komitesi'nin verdiği kararın doğru ve dürüst bir temelinin bulunmadığını, tamamen varsayımlara dayalı bir karar olduğunu belirterek, "Emre'nin birine vurduğunu gösteren tek bir kare fotoğraf yok. Diğer futbolculara verilen cezalara bakıldığında Emre'ye verilen ceza çok ağır. Bir tek görgü tanığı var. Onun da verdiği ifadelerle futbolcunun verdiği ifadeler çelişiyor. Cezanın kaldırılacağını, en azından indirileceğini umuyoruz. CAS'a gidilip gidilmeyeceğine Emre kendisi karar verecek" dedi.
FIFA Tahkim Komitesi'nin duruşmasında Futbol Federasyonu'nun tezini, Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı Kemal Kapulluoğlu ve Avukat Anıl Gürsoy ile davanın FIFA Disiplin Komitesi'nde görüşülme aşamasından itibaren federasyon adına görev üstlenen Alman avukatlar Dirk-Rainer Martens ve Julia Feldhöff savunacaklar.
FIFA Tahkim Komitesi, yarın da Mehmet Özdilek, Alpay Özalan ve Emre Belözoğlu'nun itiraz dosyalarını görüşecek.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:49

İLGİLİ HABERLER