
Fikret Bila'dan sürpriz istifa
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila 3 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrıldı. Bila istifasını çalışma arkadaşların gönderdiği eposta ile duyurdu.
Fikret Bila, yaklaşık 3 yıl önce Demirören ailesi tarafından Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmişti.
1977'de Yankı dergisiyle gazeteciliğe başlayan Bila, 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak çalıştı.
1987 yılında Milliyet gazetesine giren deneyimli gazeteci, Milliyet'in Ankara temsilciliği de yaptı.
FİKRET BİLA KİMDİR?
1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi'nden 1986 yılında doktora derecesi aldı.
Gazeteciliğe 1977'de Yankı dergisinde başladı. Bir süre ara verdikten sonra 1986'da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987'de girdiği Milliyet gazetesinin Ankara temsilciliğini yaptı. Halen aynı gazetede Yön başlığı altında köşe yazıları yazmaktadır.
Bila 30 Temmuz 2013 tarihinde Milliyet gazetesi genel yayın yönetmenliğini görevini üstlendi.
7 Temmuz 1998'de Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya'ya düzenlediği ziyaret sırasında, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve milletvekili Şinasi Altıner'le birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır biçimde yaralandı. Yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecinin ardından bir süre sonra mesleğine döndü.