ANKARA - Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, ''''FILA, Türkiye''nin evlatlığıdır, Türkiye de güreşin babasıdır'''' dedi.
FILA Başkanı Martinetti, Ahlatlıbel''deki Türk Güreş Vakfı ve Olimpik Park Otel ve Spor Kompleksi''nin açılışı öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye''nin ve Türk güreşinin her şeye rağmen dünyadaki en iyiler arasında olduğunu söyledi.
Eskiden 2-3 ülkenin güreşte dünyada söz sahibi olduğunu ifade eden Martinetti, ''''Şimdi öyle şampiyonlar çıkıyor ki, en son olimpiyatlarda Mısır''dan olimpiyat şampiyonu çıktı. İsveç, Fransa ve Danimarka''dan şampiyonlar çıktı. Tüm bunlara rağmen Türk güreşi dünyadaki en iyi ülkeler arasındadır. Hiçbir şampiyona yok ki, Türkler madalya almadan evine gitsin'''' dedi.
Martinetti, 2008''deki Pekin Olimpiyatları''na kadar güreşte kural değişikliği yapmayacaklarını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:06