Dünya
  • 20.6.2007 00:26

FİLİSTİN'DE İPLER KOPUYOR: EL FETİH HAMAS İLE TÜM İLİŞKİLERİNİ KESİYOR!.

RAMALLAH - Filistin'de, El Fetih'in en üst karar organı olan Merkez Komitesi, Hamas ile tüm ilişkileri kesme kararı aldı.
El Fetih'ten Azam El Ahmed, Merkez Komitesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "El Fetih Merkez Komitesinin, Gazze Şeridi'ndeki askeri darbeyi sona erdirmedikçe ve durum normale dönmedikçe, Hamas ile her türlü temas, diyalog ve görüşmeyi yürütmeme kararı aldığını" söyledi.
El Ahmed, El Fetih'in Hamas ile hiçbir düzeyde ilişki kurmayacağını sözlerine ekledi.
Hamas'ın Gazze Şeridi'ni ele geçirmesinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas üyesi İsmail Haniye'nin liderliğindeki hükümeti görevden almış, Hamas ise bu kararı tanımadığını açıklamıştı.

HAMAS: "BAŞBAKAN HANİYE"
Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, kendilerine bağlı silahlı grupları feshetme kararını reddettiğini, gerçek Filistin hükümetinin hala İsmail Haniye'nin başbakanlığında olduğunu açıkladı.
Hamas'ın üst düzey yöneticisi Halil El Hayya, Gazze'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Hamas'ın ortak bir zeminde buluşmak üzere Abbas'ın lideri olduğu El Fetih ile görüşmelere hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:11

İLGİLİ HABERLER