Dünya
  • 1.3.2024 17:06

Filistinli mücahit Gazze'deki savaştan dönen hahamı evinin önünde öldürdü

“Eli” operasyonunda öldürülenlerden biri de Gazze'de savaşıp bir hafta önce dönen bir hahamdı... ve Filistinli failin şehadet anının videosu. 

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2023/11/aa-20231130-33065140-33065118-mqtl_3_sryylyyn_wsb_6_fy_tlq_nr_blqds-1170x600.jpg

İsrail medyası, 29 Şubat 2024 Perşembe akşamı Nablus şehrinin güneyindeki "Eli" yerleşimine bir Filistinli tarafından gerçekleştirilen saldırıda ölenlerden birinin 58 yaşındaki Haham Yitzhak Zeiger olduğunu duyurdu. 

ZAKA, MDA, police volunteer murdered in Eli shooting | Israel National News  - Arutz Sheva

İsrail Walla internet sitesine göre Zigger, yalnızca bir hafta önce Gazze Şeridi'ne giren işgal ordusundaki yedek hizmetinden terhis edildi.  

Filistin medyası ise operasyonun failinin, daha önce işgal tarafından iki kez tutuklanan El Fetih hareketine mensup Filistinli polis memuru şehit Muhammed Manasrah olduğunu doğruladı.

Ramazan Selimoğlu on X: "Haham böceği artık yok! Geberdi Bugün Nablus  Eli'de gerçekleştirilen suikast sonucunda gebertilenler arasında israil  ordusunun gazisi diye nitelendirilen Haham Yitzhak Zeiger de vardı.  #ElKassamTugayları #DONTCUTFUNDINGTOUNRWA ...

İşgal altındaki Batı Şeria'nın ortasındaki "Eli" yerleşimi yakınlarında açılan ateş sonucu iki İsrailli yerleşimci öldürüldü.

İsrail Kanal 12, Magen David Adom'un (İsrail ambulans servisi) şu sözlerini aktardı : "Magen David Adom sağlık görevlileri, Eli yakınlarında bir silahlı saldırıda kırklı ve yirmili yaşlarındaki iki adamın öldürüldüğünü belirledi."

Rabbi, teen hitchhiker killed in terror shooting at West Bank gas station |  The Times of Israel

İsrail Ordu Radyosu, bir Filistinlinin Eli yerleşim yerindeki bir benzin istasyonuna gelerek yerleşimcilere ateş açtığını söyledi. 

Hamas hareketi ise Batı Şeria'da iki yerleşimcinin öldürülmesiyle ilgili ilk yorumunda, Gazze'de Filistinlilere karşı devam eden "İsrail işgal katliamlarının" "cevapsız ve hesapsız kalmayacağını" doğruladı.

Kalandiya'da şiddetli çatışmalar: 1 Şehit

Hamas, yaptığı açıklamada, "Nablus şehrinin güneyindeki Ali yerleşimindeki kahramanca operasyonu kutsadığını ve Filistin halkımızın yanı sıra Arap ve İslam milletimize de bu operasyonun faili olan kahraman şehidi, Filistin'deki bir subayı ilan ettiğini" ifade etti. polis: Kudüs'ün kuzeyindeki Kalandiya Kampı'ndan Muhammed Yusuf Dhiyab Manasra.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 16:10

İLGİLİ HABERLER