
FİLİSTİNLİLERE 'POPOLARINI GÖSTEREN' İSRAİLLİ ASKERLERE CEZA
İsrail ordusu, Batı Şeria'nın güneyinde Filistinlilere “popolarını gösteren” 2 İsrailli askerin operasyonel faaliyetlerden men edildiği bildirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu üzücü olaya dahil olan bütün askerler belirlenmiş ve operasyonel faaliyetlerden derhal men edilmiştir" denildi.
GÖRÜNTÜLER İNTERNETTE YER ALDI
Açıklamada, bir ay önce meydana geldiği belirtilen olayın, İsrail askerlerinin değerlerini yansıtmadığı da kaydedildi.
El Halil'de meydana gelen olay, İsrail parlamentosundaki sol muhalefet çevreleriyle Arap milletvekilli tarafından skandal olarak nitelendirilmişti.
Yüksek tirajlı Yediot Aharonot gazetesinin internetteki sitesinde (Y-net) bugün yayımlanan bir görüntü kaydında, 2 İsrailli üniformalı ve kasklı asker, pantolonlarını Filistinlilere doğru indirirken görülürken, bir başka askerin de zafer işareti yaptığı görülüyor.
"İSRAİLLİ ASKERLER SON SİLAHLARINI GÖSTERMİŞ"
Arap milletvekili Ahmed Tibi de konuya ilişkin olarak, "Lübnan Savaşı'nda (2006 yazı) kaybettiklerine öfkelenen askerler, sonunda silahsız Filistinlilere popoların göstererek zafer işareti yapabilmiş" yorumunda bulundu.
Bir başka milletvekili Muhammed Barake ise "İşgal askerleri bu olayda sadece ahlaki düzeylerinin bayağılığını göstermekle kalmıyor, aynı zamanda en son silahlarını da göstermiş oluyorlar" ifadesini kullandı.
CEZA YETERSİZ BULUNDU
Ancak "silahsız Filistinlilere ahlaksız dvranışlar sergileyen" iki askerin sadece opersyonel faaliyetlerden men edilmeleri Arap milletvekilleri tarafından yetersiz bulundu. Bu konuda bir grup milletvekili "Madem İsrail askerlerinin değerlerini yansıtmıyorlar tamamen uzaklaştırmaları daha doğru olmaz mıydı? Ayrıca bu tür ahlaksız davranışlar sık sık yaşanıyor. Yıllar önce Arafat'ın karargahını kuşattıklarında, karargah duvarına işerken poz veren 4 askerle ilgili nasıl bir işlem yapıldı hala belli değil" dediler.