Asayiş
  • 31.8.2017 01:21

Filiz Aker’in elindeki eldivenin sırrı çözüldü

Vatan Şaşmaz’ı öldüren, ardından intihar eden Filiz Aker’in ‘terleme hastalığı’nın (hiperhidroz) bulunduğu, cinayette kullandığı eldiveni terleyen elinin silah hakimiyetini kaybetmemesi için taktığı sanılıyor.

Sunucu Vatan Şaşmaz’ın ölümüyle ilgini soru işaretlerine uzmanlar açıklık getirdi. Polis raporunda, Smith Wesson tabancayla Şaşmaz’a dört el atış ettikten sonra intihar eden Filiz Aker’in sağ elinde eldiven vardı. Bu eldiven, Aker’in Şaşmaz’ı vurduktan sonra kaçmayı düşündüğünü, bu yüzden de parmak izi bırakmak istemediği şeklinde bir izlenim yarattı. Ancak uzmanlara göre gerçek öyle değildi. Alınan bilgiye göre Aker’in terleme hastalığı (hiperhidroz) vardı. Bu hastalıkta genellikle alkol ya da ilaç alanlarda zamanla oluşan bir durumdu. Bu nedenle Aker, aşırı terleme yaşayan eli nedeniyle silah hakimiyetini kaybetmemek için eline eldiven takarak cinayeti işledi. Ardından eldiveni çıkarmadan elindeki silahla intihar etti.
 
‘Bebeğin olacağını kuzenden öğrendi’
 
Öte yandan sunucu Vatan Şaşmaz cinayetten 3 gün önce, katili Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan’ın da aralarında bulunduğu grupla birlikte yapımcı Faruk Özdemir’in doğum gününde eğlendi. İddiaya göre; Şaşmaz eşiyle bebek bekledikleri haberini o gece Aker’in kuzeni Dora ile paylaştı. Dora da  ertesi gün bu haberi teyzesiyle buluştuklarında anlattı. Bebek haberini alan Filiz Aker ise uzun süredir yeniden birlikte olmayı planladığı Şaşmaz’ın bebeğinin olacağını öğrenince çılgına döndü. Öfkesi dinmeyen Aker, Şaşmaz’ı öldürmek için plan yapmaya başladı. Sonunda Şaşmaz’ı otele çağırıp korkunç planını uyguladı.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2017 01:30

İLGİLİ HABERLER