Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan ROKETSAN fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikadan dumanlar yükseldi.
Ankara-Samsun karayolu kenarındaki ROKETSAN Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş.'de saat 11.40 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama ilçe merkezindeki binalarda büyük bir sarsıntıya sebep oldu.
Yakıt imha bölümünde meydana geldiği öğrenilen patlamanın kontrolsüz patlamadan kaynaklandığı belirtildi.
Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Roket Sanayi ve Ticaret AŞ’de (ROKETSAN) atık yakıtların imhası sırasında meydana gelen patlamada can kaybı olmadığını belirtti.
Sarıçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada atık yakıtlar imha edilirken saat 11.43 sıralarında patlama meydana geldiğini ifade etti.
Sarıçiçek, atık yakıtların imhası sırasında meydana gelen patlamada kendilerine gelen ilk bilgilere göre herhangi bir can kaybı olmadığını kaydetti.