Gündem
  • 10.10.2005 00:46

FLAŞ.. FLAŞ.. BURSA'DA DOĞALGAZ PATLADI!..

UĞUR USLUBAŞ
BURSA (İHA) - Bursa'da doğalgaz sızıntısından meydana gelen patlamada, 3 ev, 2 dükkan ve 2 araç yanarken, büyük bir şans eseri kısa sürede tahliye edilen evlerde can kaybı yaşanmadı. Tuna Mahallesi Gürdal Sokak alev topuna dönerken, itfaiye ekipleri, kazı çalışmaları sebebiyle yangına müdahale etmekte güçlük yaşadı.

Yangın, dün gece saat 22 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Tuna Mahallesi Gürdal Sokak'ta meydana geldi. BUSKİ ekiplerinin alt yapı çalışması yaptığı sokakta gündüz saatlerinde doğalgaz hattının kepçe darbesi ile zarar görmesi sebebiyle gaz sızıntısı meydana geldi. Akşam saatlerinde ise yoğunlaşan gaz, Gürdal Sokak'ın Deniz Caddesi ile kesiştiği noktada henüz tespit edilemeyen bir sebeple patlayarak yanmaya başladı. Sokağın ortasındaki doğalgaz hattı alev topuna dönüştü. Bu sırada sokakta park halinde bulunan 2 araç alev aldı. Alevlerin evlere sirayet etmeye başlaması ile polis ekipleri konutları kısa sürede tahliye etti. Necati Bereket'e ait 2 dükkan ve 1 ev ile sahibi belirlenemeyen 2 katlı bir ev kül oldu. BOTAŞ ve itfaiye ekipleri kısa sürede köpükle müdahale edip hattı kapattı. Ancak sokağın kazı çalışmaları sebebiyle kapalı olması müdahaleyi güçleştirdi. Bu sırada 2 dükkan yanarken etraftaki 3 işyeri de camları kırılarak zarar gördü.


Tuna Mahallesi'nde bir grup vatandaş, Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhitleri denetlemeyerek görevini yapmadığını öne sürdü. Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i bölgeye çağırıp inceleme yapmasını ve müteahhitlerin çalışmasını kontrol etmesini isteyen vatandaşlar, yangında bu kontrolsüzlüğün büyük payı olduğunu ileri sürdü. Tepkili kalabalığı dağıtmak için Bursa Polisi bölgeye çevik kuvvet ekibi gönderdi. Mahalle sakinleri, basın mensuplarına Bursagaz'ın sokakta kazı yapılamayacağını belirten tabelasını göstererek, belediye müteahhitlerinin ikazları da dikkate almadığını iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER