Gündem
  • 15.4.2024 11:23

Flaş.. İsrail 150 tutukluyu karşılıksız serbest bıraktı

Filistinli yetkililer, İsrailli yetkililerin aralarında ambulans ekiplerinin de bulunduğu 150 Gazzeli tutukluyu serbest bıraktığını söyledi
CNN'den Kareem Khadder ve Eyad Kourdi'den

Filistin Geçiş ve Sınırlar Genel Müdürlüğü'nün Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, İsrail yetkilileri daha önce Gazze'de gözaltına alınan 150 kişiyi serbest bıraktı.

PRCS, tutuklulardan ikisinin Filistin Kızılay Derneği'nin ambulans çalışanları olduğunu söyledi.

PRCS'nin açıklamasına göre, 25 Şubat'ta Han Yunus şehrindeki Al-Amal Hastanesinden hastaları tahliye etmeye çalışırken askeri kontrol noktasında gözaltına alındıktan sonra 50 gün boyunca alıkonuldular .

PRCS, "İşgal, derneğin mürettebatından 6'sını bugüne kadar alıkoymaya devam ediyor ve onların akıbeti bilinmiyor" dedi.

İsrail ordusu Gazze halkını kuzeyin "tehlikeli bir savaş bölgesi" olduğu konusunda uyardı

İsrail ordusu, sosyal medya ve havadan atılan broşürler aracılığıyla Gazze halkını şeridin kuzeyinin "tehlikeli bir savaş bölgesi" olduğu konusunda uyardı.

Ordunun Arapça sözcüsü, X'e yönelik "acil" bir mesaj yayınlayarak Gazzelilere "güvenliklerini sağlamak" için "Şerid'in güney kısmındaki insani alanlarda ve barınaklarda kalmaları ve Şeridi'nin kuzeyine dönme girişimlerinden kaçınmaları" talimatını verdi.

Uyarı, erkekler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere binlerce Filistinlinin Pazar günü kuzey Gazze'deki evlerine dönmeye çalışırken İsrail ateşi altında kalması sonrasında geldi .

İnsanların ilk kez bu kadar çok sayıda kuzeye doğru ilerlediğini gösteren videolar Pazar sabahı internette dolaşmaya başladı. Bazı kişiler CNN'e İsrail ordusunun kadın ve çocukların geri dönmesine izin verdiğini duyduklarını söyledi. Diğerleri ise akrabalarının karşıya geçmesine izin verildiğini söyledi.

Annesi, genç bir kızın İsrail askerleri tarafından başından vurulduğunu söyledi. O ve kızı, Sabreen'in kocasıyla birlikte kuzeye geçmeye çalışmışlardı, ancak askerler onu geri çevirerek onu ve dört çocuğunu bu yolculukla yalnız başına bıraktılar. CNN'e kızının hâlâ yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2024 11:58

İLGİLİ HABERLER