Gündem
  • 27.5.2013 19:17

Flaş!.. Kemal Kılıçdaroğlu kaza geçirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kaza geçirdi.

Burdur’daki temaslarını tamamladıktan sonra karayoluyla Ankara’ya dönmekte olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu 06 CHP 01 plakalı makam otomobili, İscehisar Yüksekokul Mevkii’nde mermer ocaklarından gelen ve tali yoldan çıkan beton yüklü TIR'a çarpmamak için manevra yaptı. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun makam otomobili, yine tali yoldan gelen 08 AT 969 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Kazada, her iki araçta hafif hasar meydana gelirken, Kemal Kılıçdaroğlu ve araçtakiler kazayı yara almadan atlattı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra 06 CHP 02 plakalı eskort aracına geçerek, Ankara’daki programına yetişmek için yoluna devam etti. Ağır hasarı bulunmayan kaza yapan makam aracı ise şoförü tarafından kullanılarak yoluna davam etti.

ADNAN KESKİN: "SAĞLIK DURUMU İYİ UCUZ ATLATTIK"

Burdur’dan Ankara’ya gelmek üzere karayoluyla  hareket eden ve İscehisar yakınlarında kaza geçiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gezisine katılan  Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin “Sayın Genel Başkanımızda ve bizde bir şey yok. TIR’dan kurtulduk. Araba hasar gördü, biz çok ucuz atlattık” dedi.

Kılıçdaroğlu, işadamları ile bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları ile bir araya geldi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik’i makamında ziyaret ettikten sonra BUTSO Toplantı Salonu’nda sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada ekonomiye değindi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de son 10 yılda müthiş bir büyüme var, müthiş bir kalkınma var. Ben size rakamları vereyim, 1946-2002 ortalama büyüme hızımız yüzde 5.1’dir. TÜİK’in rakamları, üç darbe olmuş, Kıbrıs çıkarması olmuş, yokluklar, kıtlıklar olmuş, 5.1 ortalama olmuş. Peki son 10 yılda? Yüzde 5. Savaş mı oldu, kıtlık mı oldu, Kıbrıs çıkarması mı yaptık, ambargo mu vardı? Hayır. Neden yüzde 5 büyüyoruz? Güney Kore, Türkiye ile beraber kalkınma yarışına başladı. Biz bir adım öndeydik, çünkü otomobil üretiyorduk Anadolu diye. Güney Kore daha otomobil üretmiyordu, bizim bir otomobil markamız var mı? Bizim bir Samsun sigaramız vardı, onu bile yaşatamadık, yabancı sigaraları getirdik. Adamlar kalktılar bir marka yarattılar, televizyonundan cep telefonuna kadar her şeyi satıyorlar. Çalışmadan, yorulmadan, alın teri dökmeden büyüyemezsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir tablosunun üzerinde bir yazı var, ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça o ülke bağımsızlığını koruyamaz’. İşin özü budur. Türkiye’de 10 yılda hükümet 1 buçuk trilyon dolar para harcadı. 1 buçuk trilyon dolarla siz ülkeyi ayağa kaldırırsınız. Bu paralar nereye gitti? Bizim sorumluluğumuz var, bizim sorumluluğumuz kadar işadamlarının da sorumluluğu var. Bu ülkenin her karış toprağında herkesin söz hakkı var. Sizin de söz hakkınız var, özgürlük ortamında bu dile getirilir, baskıcı ortamda bu dile getirilmez. İnsanlar konuşmaktan çekiniyor, böyle demokrasi olmaz, işadamı siyasetçiye derdini anlatmayacak da kime anlatacak. İlk yapacağımız şey demokrasiyi ve özgürlüğü burada yeniden egemen kılmaktır” diye konuştu.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Biz yönümüzü 1071’den beri Batı’ya dönmüş bir milletiz. İlk kez Ortadoğu’nun ataklığına giriyoruz. Ne işimiz var orada bizim. Suriye’de demokrasi yok. Suriye’de demokrasi yoksa, bu sadece Türkiye’nin sorunu mu? Suudi Arabistan’da demokrasi mi var. İran’da, Katar’da demokrasi mi var. En uzun sınırımız Suriye ile. Yol geçen hanına dönmüş. Kimin gidip geldiği belli değil. Kaç Suriyelinin Türkiye’de olduğu belli değil. Böyle dış politika olur mu? 52 insan hayatını kaybetti. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Birilerinin hesap sorması lazım. Suriye konusunda bugün öneriyi getiren, Amerika ile Rusya’nın üzerinde anlaştığı öneriyi ilk getiren parti biziz. Hükümete bizzat kendi imzamla Başbakan’a çözüm önerisi gönderen siyasi partinin genel başkanıyım. Uluslararası bir Suriye konferansını toplayın ve sorunu siz çözün dedik. Türkiye’yi bölgede lider yaparsınız böylece. Çatışmaya değil, barışa ön ayak olun. Birilerinin eline silah verip Suriye’ye göndermek değil. Tam tersine Suriye’nin iç çatışmasını sonlandırıp, barışın o bölgeye gelmesini sağlayın. O zaman daha güçlü olur Türkiye ama dinlenmedi. Gidildi Amerika’ya, dönüldü, şimdi tıpış tıpış Cenevre’ye gidilecek. Oysa biz bunu daha önceden söylemiştik. Devletin bir politikası vardır, adı da dış politikadır. Dış politikanın milli olması lazım. Adı üstünde milli. Milli politika nedir? Öyle bir politika izleyeceksiniz ki ülkenin çıkarları üzerine inşa edilecek. Yanlış yaparsanız onun bedeli çok ağır olur” şeklinde konuştu.

İHA-DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:58

İLGİLİ HABERLER