Asayiş
  • 30.3.2011 11:06

FLAŞ... POLİS, ZEKERİYA BEYAZ'IN EVİNİ BASTI!

Ergenekon'da Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Arama yapılan yerlerden biri de Prof. Zekeriya Beyaz'ın evi. Beyazla birlikte Prof. Abdurrahman Küçük ve Prof.Şahin Filiz’nde evlerinde arama var...

Zekeriya Beyaz evindeki aramanın misyonerlik çalışmaları nedeniyle yapıldığını belirtti. Taslak niteliğindeki kitabının incelendiğini de belirten Beyaz, bazı belgelerde el konulduğunu ifade etti.

Evdeki arama ile ilgili bilgi veren Prof. Zekeriya Beyaz'ın kız Gökçen Beyaz, "Kararda yazan misyonerlik faaliyetleriyle ilgiliydi. Fakat o belgelerin hiçbirine dokunmadılar. Sadece Said- i Nursi'yle ilgili olan dokümanlar çok dikkatli bir şekilde incelendi. Onların hepsi teker teker alındı" dedi.

Esenler'deki evinde aramalar süren Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz, "Sabah erken saatlerinde bir arama kararıyla birlikte geldi polis arkadaşlar.Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında, Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece Sad- i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitap vardı. Polis arkadaşlar sadece onunla ilgili bilgileri incelediler ve belgeleri aldılar. " dedi.

Gökçen Beyaz, babasının Nurculukla ilgili bir kitap hazırlığında olduğunu kaydederek, "Kararda yazan misyonerlik faaliyetleriyle ilgiliydi. Fakat o belgelerin hiçbirine dokunmadılar. Sadece Said- i Nursi'yle ilgili olan dokümanlar çok dikkatli bir şekilde incelendi. Onların hepsi teker teker alındı " diye konuştu.

Kampüsteki lojmanı da aranıyor

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz’in kampüsteki lojmanında arama yapılıyor.

AÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz’in evine gelen polisler, arama başlattı.


Prof. DR. Küçük: Bu tür olaylarla uzaktan yakından ilgim yok

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, "Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" dedi.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren evinde arama yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küçük, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, "Malatya’daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" diye konuştu.

Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:00

İLGİLİ HABERLER