Gündem
  • 24.4.2021 14:05

Flaş.. TSK, PKK'nın Kuzey Irak'taki yuvalarına kara ve hava harekatı başlattı

 Irak'ın kuzeyine kara harekatı başlatıldı! Özel Harekat bölgeye indirildi...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki PKK yuvası Metina'ya operasyon başlattı. Havadan ağır ateş altına alınan bölgeye, helikopterlerle özel harekat birlikleri indirildi. Bölgede kara harekatı başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesindeki PKK hedeflerini geceden itibaren ablukaya aldı. Teröristler köşeye sıkıştırılırken, uçakların biri inerken diğeri kalktı. Bölgede abluka sürerken bir son dakika haberi daha geldi.

Gelen bilgiye göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler ve uçaklardan özel kuvvetler ve komandolar bölgeye indirildi.

Operasyonda yerli ve mili üretim mühimmatların yanı sıra, SİHA'lar da aktif olarak kullanılıyor.

TSK’ya ait savaş uçakları Amediye-Çukurca sınırında bulunan Zap bölgesini bombaladı.

PKK'ye yakın haber sitelerinden servis edilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları bugün sabah saatlerinde Duhok'un Amediye ilçesi sınırında bulunan Zap bölgesini bombaladı.

Edinilen bilglere göre, TSK Metina ve Avaşin alanları ardından sabah saatlerinden itibaren Zap'a bağlı Qela Bêdewê, Şehît Munzur, Dola Nêrwe ve Kinyaniş alanlarına yönelik saldırı başlattı.

Metina ve Avaşin bölgelerinde yer yer çatışmalar devam ederken, Türk ordusu karadan ve havadan yoğun bombardıman gerçekleştirdiği bilgisi geliyor.

Rûdaw’a konuşan askeri bir kaynak, TSK’ya ait 6 helikopter ile 4 F-16 uçağı Zınari Kesta bölgesini yoğun bir şekilde bombaladığını PKK'nın da karşılık verdiğini ancak operasyonu durduramadıklarını söyledi.

TSK’nın Kani Masi bölgesine asker indirdiğinin bilgisini veren kaynak, “Zınari Kesta bölgesi çok stratejik öneme sahip bir bölgedir. Türkiye uzun yılardır bu bölgeleri kontrol etmenin peşindeydi” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.4.2021 13:42

İLGİLİ HABERLER