KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA/Çağlar Grubu'na bağlı şirketler Nergis Holding, Polylen ve Sifaş, yaklaşık 25.7 milyon dolar tutarındaki kredi borçlarının 7 yıllık bir ödeme planıyla tasfiyesine yönelik Vakıfbank ile anlaştı.
Her üç şirketten Borsa'ya gönderilen açıklamalara göre, kredi kullanılan Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ile yapılan görüşmeler sonucu, dün borçların tasfiyesine yönelik bir ödeme planında anlaşma sağlandı.
İmzalanan protokolle, Nergis Holding'in toplam 11.519.396 dolar, Polylen Sentetik'in toplam 7.040.477 dolar, Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları'nın toplam 7.125.602 dolar tutarındaki anapara borçları, aylık ödemeler şeklinde 20 Ağustos 2002 tarihinden başlayıp 20 Temmuz 2008 tarihine kadar olan vadeye yayıldı.
Tahakkuk eden faizler ise 20 Ağustos 2008-20 Temmuz 2009 tarihleriarasında 12 eşit taksit halinde ödenecek.
Böylece İstanbul Yaklaşımı'na yönelik finansal yeniden yapılandırma çerçeve anlaşmasının BDDK onayından geçmesinin ardından, Çağlar Grubu şirketleri de, Vakıfbank'a olan toplam 25.7 milyon dolar tutarındaki ana para borcunu faizleriyle birlikte yeniden yapılandırmış oldu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:12