Gündem
  • 11.5.2024 11:14

Florida şerifi tek kelime etmeden Amerikan Havacı subayını öldürdü

Florida şerifi, apartman dairesinde ölümcül şekilde vurulan havacının vücut kamerası videosunu yayınladı, ailenin vekilinin yanlış birime gittiği iddiasına karşı çıkıyor

Bir Florida şerifi, geçen hafta evinde Siyahi bir havacıyı ölümcül bir şekilde vuran bir polisin vücut kamerası görüntülerini kamuya açıkladı ve kurbanın ailesinden gelen vekilin yanlış daireye gittiği yönündeki iddialara karşı çıktı.

Okaloosa İlçesi Şerifi Eric Aden, videoyu perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında gösterdi; 23 yaşındaki havacının ailesinin avukatı, kurbanın kız arkadaşının onunla FaceTime yaptığını vurulma anı videonun kamuya açıklanması çağrısında bulunduktan kısa bir süre sonra video yayınlandı…

Perşembe günü erken saatlerde bir basın toplantısı düzenleyen avukat Ben Crump'a göre, kurban ailesi tarafından aktif görevli kıdemli havacı Roger Fortson olarak tanımlandı. Crump ve Fortson'un annesi, onu otoriteye saygı duyan ve annesine ve küçük kardeşlerine bir ev satın almayı ümit eden bir vatansever olarak tanımladı.

Basın konferansından kısa bir süre önce Fortson'un ailesiyle görüşen şerif, Florida Emniyet Müdürlüğü Emniyet Birimi'nden gerektiği gibi cezai soruşturmayı yürütmesini istediğini söyledi. Soruşturma devam ederken, "Polisin eylemlerinin haklı olup olmadığı konusunda herhangi bir tespit yapılmadı" dedi. Katil polis idari izne ayrıldı.

Aden, "Şu anda bildiğimiz şey, polisin kendisini bir değil iki kez duyurduğudur" dedi. "Bay. Fortson'un yorumları, kapıda kolluk kuvvetinin bulunduğunu kabul ettiğini ve kapıya elinde ateşli silahla geldiğini gösteriyor. Milletvekili doğru kapıyı çaldı, gözetleme deliğini kapatmadı ya da herhangi bir şekilde görüşünü engellemedi.”

Ancak Fortson'un ailesi yetkililerin yanlış kapıya gittiğine inandıklarını yineledi.

Fortson'un ailesi olaydan sonra yaptığı açıklamada, "Roger'ın vurulmadan önce önemli bir süre boyunca kız arkadaşıyla telefonda konuşması ve dairede başka kimsenin olmaması nedeniyle polisin yanlış daireye geldiği konusunda kararlıyız" dedi. görüntülerin yayınlanması.

Vücut kamerası görüntüleri ne gösteriyor?

Aden daha önce yaptığı bir açıklamada, polislerin geçen Cuma günü bir apartman dairesine "karışıklığın devam ettiği" yönünde bir çağrı aldıktan sonra yanıt verdiklerini söyledi .

Şerif, "Bir rahatsızlık sesi duyan (bir polis), silahlı 23 yaşındaki bir adamla karşılaştıktan ve vekil kendisini kolluk kuvveti olarak tanıttıktan sonra meşru müdafaa amacıyla tepki gösterdi" dedi.

Şerif , "polis adamı vurdu, adam daha sonra aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetti" dedi . Saldırıya karışan milletvekilinin kimliği yetkililer tarafından belirlenmedi.

3 Mayıs tarihli vücut kamerası görüntüleri yaklaşık 16:28'de bir milletvekilinin apartman kompleksi gibi görünen bir yere gelmesiyle başlıyor.

Kompleksteki bir kadının, şerif yardımcısına 1401 numaralı dairede bir karışıklık olduğunu ve durumun kontrolden çıktığını söylediği duyuldu.

Aynı kadın, milletvekiline daha önce apartmanın önünden geçerken bağırışlar ve "tokat" sesi duyduğunu ancak bunun nereden geldiğinden emin olmadığını söyledi.

Milletvekili asansörle dördüncü kata çıkıyor ve kapıyı üç kez çalıyor. Görüntülerde “1401” numaralı daire görülüyor. Kendisini iki kez anons ederek “Şerifin ofisi, kapıyı aç” diyor. Apartmandan gelen görüntülerde herhangi bir ses duyulmuyor.

Dairenin kapısı açıldıktan birkaç saniye sonra şerif yardımcısı "geri çekilin" diyor ve ardından silahını ateşlediği görülüyor. Fortson kapıda elleri aşağıda dururken sağ elinde indirilmiş bir ateşli silah gibi görünüyor. Yardımcısı ateş ederken hemen yere düşüyor. En az beş el silah sesi duyuluyor.

Fortson yerdeyken şerif yardımcısı iki kez "silahını bırak" diye bağırıyor. Fortson'un "Orada" ve ardından "Bende yok" dediği duyuluyor.

Milletvekili silahını Fortson'a doğrultmaya devam ediyor ve ona hareket etmemesini söylerken Fortson yerde kalıyor. Milletvekili acil servis çağırırken silahını Fortson'a doğrultmaya devam ediyor.

CNN üyesi WEAR tarafından elde edilen polis sevk çağrılarına göre milletvekilleri, Fortson'un altı kez vurulduğunu ve tek çıkış yarasıyla göğsüne birden fazla kurşun yarası verildiğini bildirdi .

Fortson'un ailesi, videonun yayınlanmasının ardından şunları söyledi: "polisin hiçbir sözlü komut vermemesi ve kapı açıldıktan bir saniye sonra birden çok kez ateş ederek Roger'ı öldürmesi çok rahatsız edici."

“Memur, Roger'a ateş etmeden önce silahı bırakmasını söylemediğine göre, memur sözlü uyarı vermek üzere eğitilmiş miydi? Memur hayat kurtarıcı önlemleri başlatmaya çalıştı mı? Memur, kayıtlı silah sahibi olan, yasalara saygılı vatandaşlarla ilgilenmek üzere eğitildi mi?" beyanı eklendi.

Çekim sırasında FaceTime görüşmesinin görüntüleri yayınlandı

Perşembe günü ilerleyen saatlerde Crump, Fortson'un vurulduğunda kız arkadaşıyla birlikte olduğunu söylediği yaklaşık dört dakikalık FaceTime görüşmesini de yayınladı.

Videoda bir apartman dairesinin tavanı gibi görünen bir adamın - muhtemelen Fortson'un - inlediği ve "Nefes alamıyorum" dediği duyuluyor. Başka bir adam, muhtemelen polis ona şunu söylüyor: “Kıpırdama. Hareket etmeyi bırak.

Daha sonra polisin şöyle dediği duyuluyor: "Bekle dostum, sana bir ambulans geliyor. Kıpırdama.”

Muhtemelen başkalarıyla konuşan milletvekili daha sonra şunu söylüyor: “Biz iyiyiz. Kapıyı açtığından beri elinde silah vardı.” polisin bağırdığı duyuluyor ancak çoğu duyulmuyor.

Daha sonra başka bir kişinin Fortson'un yaralarını detaylandırdığı, "Üç kurşun yaramız var, bir çıkış var" dediği duyuldu, ardından başka bir ses "Evet, vuruldu" dedi.

Sonunda birisinin Fortson'da altı kurşun yarası olduğunu söylediği duyulur. Fortson'un hastanede öldüğü açıklandı.

Aile avukatı, Fortson'un video oyunları oynadığını söyledi

Perşembe günü yaptıkları önceki basın toplantısında Crump ve Fortson'un annesi onu sorumlu bir genç adam ve uzun süredir ABD Hava Kuvvetleri'nde hizmet etmenin hayalini kuran bir vatansever olarak tanımlamıştı.

“Hediyemi alan şerif departmanına… Oğlum hakkındaki gerçeği söylemenize ihtiyacım var. Fortson'un annesi, onun itibarını doğru bir şekilde anlamanıza ihtiyacım var, dedi.

"Oğlumun size hiçbir şey yapmadığını biliyorum. Eğer sizi korkuttuysa ya da düzgün bir şekilde eğitilmediyseniz özür dilerim” dedi. “Ama lütfen bebeğimin itibarını temizleyin.”

Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre Fortson, Kasım 2019'da aktif göreve başladı ve 4. Özel Harekat Filosuna atandı. Açıklamada, saldırının havacının üs dışındaki evinde meydana geldiği belirtildi.

Pentagon sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in saldırı haberlerini "yakından" takip ettiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2024 11:22

İLGİLİ HABERLER