Fransa Burak Yılmaz'ı konuşuyor.. “Türk forveti sayesinde Lille şampiyonluğa bir adım daha attı"

3 dk okuma
Fransa Burak Yılmaz'ı konuşuyor.. “Türk forveti sayesinde Lille şampiyonluğa bir adım daha attı"

Hızlı Özet

Öte yandan Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, mücadele sonrası 35 yaşındaki futbolcunun performansını överken, “Burak Yılmaz, takımımızın dinamosu ve tamamen şampiyonluğa odaklanmış durumda. Bugün sahada bunu gördük” dedi.






Lille'de 45+1. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz, meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu ve fark 1'e indi: 1-2. Karşılaşmanın 60. dakikasında beraberlik golü David'den geldi: 2-2. Burak Yılmaz, 85. dakikada Yusuf Yazıcı'nın gol pasıyla Lille'e galibiyeti getiren golü kaydetti: 2-3. Mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrılan Lille, puanını 73'e yükselterek liderliğini korudu. Lyon ise 67 puanda kaldı.



Lille’de forma giyen milli yıldız Burak Yılmaz, dün geceki performansıyla ülke manşetlerinden inmedi. Fransız basını, “Lille, Türk forvet ile şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı” dedi.



LE FIGARO: LILLE'IN GERÇEK KAHRAMANI



Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde!



Ülkenin köklü gazetelerinden Le Figaro, Burak Yılmaz'ı "Lille'in gerçek kahramanı" olarak nitelendirirken, Türk yıldız için "Türk forvet maç boyunca adeta zehir saçtı. Hiç 35 yaşında gibi göstermedi. Muazzam bir frikikle takımını canlandıran isim oydu. Skoru 2-2'ye getiren David golünde asisti o yaptı. Ve Lille için bu tarihi maçta galibiyeti getiren golü de o attı. Ortaya koyduğu efor ve presiyle örnek teşkil etti, şüphe yok ki Lille'in patronu o." dedi.



"Burak Yılmaz... Çılgın adam! Türk için ne sezon oluyor! Ne oyuncu ama! Hırs ve enerji ile patlayan Burak Yılmaz maçı iki gol ve bir asistle tamamladı. Lille'i bu zor virajda tek başına taşıdı. İlk yarının sonlarındaki frikik golü herkesi uyandırdı. Lider, skorer, pasör ve bir ağabey. "Kral" Yılmaz, Fransa şampiyonu olmak istiyor. Herkesten daha çok.."



FRANCE 24: BURAK YILMAZ TAKIMI 1 PUAN ÖNE TAŞIDI



Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde!



Uluslararası yayın yapan Fransız medya kuruluşlarından France 24, Lille'in Burak'ın performansıyla liderliğini koruduğunu dile getirirken "Konuk ekip 2-0 mağlup duruma düştü ama Burak Yılmaz olasılık dışı bir karşı atak ile takımını bitime dört hafta kala PSG'nin bir puan önüne taşıdı" dedi.



Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde!



L'EUQIPE HAFTANIN 11'İNE ALDI!



Ülkenin ve dünyanın en önemli spor gazetelerinden L'Equipe manşetinde Burak Yılmaz'ın gol sevincine yer verirken "Türk forveti Burak Yılmaz'ın iki gol ve bir asisti sayesinde, Lille, Fransa şampiyonu unvanına doğru bir adım daha attı" ifadelerini kullandı. Gazete Burak'ı maçın oyuncusu seçerken, Ligue 1'de haftanın en iyi 11'ine de aldı.



 “Türk forveti sayesinde Lille şampiyonluğa bir adım daha attı"


Burak Yılmaz'ın muhteşem performansı ülke basınında da geniş yer buldu. Ülkenin önemli spor gazetelerinden L'Equipe manşetinde Burak Yılmaz'ın gol sevincine yer verirken "Türk forveti Burak Yılmaz'ın iki gol ve bir asisti sayesinde Lille, Fransa şampiyonu unvanına doğru bir adım daha attı" ifadelerini kullandı. Burak dün geceki performansıyla Fransa'da haftanın 11'ine de seçildi.



Öte yandan Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, mücadele sonrası 35 yaşındaki futbolcunun performansını överken, “Burak Yılmaz, takımımızın dinamosu ve tamamen şampiyonluğa odaklanmış durumda. Bugün sahada bunu gördük” dedi.



Burak Yılmaz, bu sezon ligde çıktığı 24 maçta 12 gol, 5 de asist üretirken, dün geceki Lyon galibiyetiyle Lille puanını 73'e çıkardı ve zirvedeki yerini korudu.




Bu haber 1504 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fransa, Deschamps ile yollarını ayırdı
Spor

Fransa, Deschamps ile yollarını ayırdı

2026 FIFA Dünya Kupası'nın ardından Fransa Milli Takımı'nda 15 yıllık Didier Deschamps dönemi resmen sona erdi. Dünya Kupası tarihine geçen rekorlara imza atan deneyimli teknik adam, hem futbolcu hem de teknik direktör olarak dünya şampiyonluğu yaşayan sayılı isimler arasında yer aldı.

Habervitrini12720 Görüntüleme
Galatasaray ile sözleşme yenilemeyen Icardi ezeli rakibe gidiyor
Spor

Galatasaray ile sözleşme yenilemeyen Icardi ezeli rakibe gidiyor

Galatasaray ile yollarını ayıran Mauro Icardi için ezeli rakip Beşiktaş iddiası gündeme oturdu. Arjantinli yıldızın menajeri Elio Pino'nun siyah-beyazlı kulübe teklif götürdüğü öne sürülürken, gözler Beşiktaş yönetimine çevrildi.

Habervitrini10430 Görüntüleme
İspanya'nın efsane sol beki Trump'tan yardım istedi
Spor

İspanya'nın efsane sol beki Trump'tan yardım istedi

İspanya'nın 2010 Dünya Kupası şampiyon kadrosunda yer alan eski milli futbolcu Joan Capdevila, 2026 Dünya Kupası finalini izlemek için gideceği ABD'de vize engeline takıldı. Yaklaşık 10 yıl önce İran'a yaptığı seyahat nedeniyle ESTA başvurusu reddedilen Capdevila, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio'dan yardım istedi.

Habervitrini13184 Görüntüleme
Fenerbahçe'den Guirassy Hamlesi: Transferin Mali Detayları Ortaya Çıktı
Spor

Fenerbahçe'den Guirassy Hamlesi: Transferin Mali Detayları Ortaya Çıktı

Forvet arayışındaki Fenerbahçe, listesindeki diğer isimlerden sonuç alamayınca Serhou Guirassy'ye odaklandı. Gineli golcü ile büyük ölçüde anlaşan sarı-lacivertliler, Borussia Dortmund ile bonservis pazarlıklarında sona yaklaştı.

Habervitrini14686 Görüntüleme