Dünya
  • 30.6.2023 22:41

Fransa cayır cayır yanıyor.. 1000 araç 500 kamu binası yandı

Fransa'dan flaş açıklama: Ülke genelinde 45 bin polise görev!
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polis kurşunuyla ölen genç için patlak veren olaylara dair bu gece ülke genelinde 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini söyledi.

French police stand in position as fireworks go off during clashes, after the death of Nahel, a 17-year-old teenager killed by a French police officer during a traffic stop, in the Paris suburb of Nanterre, June 30.  
 REUTERS/Gonzalo Fuentes

Fransa'da meydana gelen olaylarda, yaklaşık 1000 araç ve 500 kamu binası ateşe verilirken onlarca mağaza da yağmalandı.. Ülkedeki kaosun büyüklüğü ise sosyal medyada paylaşılan bir video ile gözler önüne serildi..

Mağazalar yağmalandı, kamu binaları ve araçlar yakıldı

Paris, Marsilya, Reims, Tours gibi çok sayıda kentte mağazalar yağmalandı.

View of a street with cars, burnt during night clashes between protesters and police, at the Alma district in Roubaix, northern France, June 30. REUTERS/Pascal Rossignol

Dün, Fransa genelinde 500 kamu binası, 1900 araç ateşe verildi ve kamusal alanda 3 bin 880 noktada kundaklama yapıldı.

People look at a building of the Tessi group, burnt during night clashes between protesters and police, at the Alma district in Roubaix, northern France, June 30. REUTERS/Pascal Rossignol

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerden bir tanesi ise, ülkede yaşanan olayların büyüklüğünü gözler önüne seriyor..

Protesters clash with police in the Paris suburb of Nanterre, June 30. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Paylaşılan görüntüde, yol boyunca yakılan araçlar ve kamu binaları ile parçalanan otobüs durakları yer alıyor..

People attend a march in tribute to Nahel, a 17-year-old teenager killed by a French police officer during a traffic stop, in Nanterre, Paris suburb, France, June 29. The slogan reads "Justice for Nahel".  REUTERS/Sarah Meyssonnier

ransa'da polisin 17 yaşındaki genci vurarak öldürmesinin ardından patlak veren şiddetli protestolar sürüyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polis kurşunuyla ölen genç için patlak veren olaylara dair bu gece ülke genelinde 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini söyledi.

Firefighters stand as they extinguish burning vehicles during clashes between protesters and police, in the Paris suburb of Nanterre, France, June 28. REUTERS/Stephanie Lecocq

4 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Vehicles burn during clashes between protesters and police, after the death of Nahel, in the Paris suburb of Nanterre, France, June 28.   REUTERS/Stephanie Lecocq

Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz'a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz'a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

People attend a march in tribute to Nahel, in the Paris suburb of Nanterre, France, June 29.  The slogan reads "Justice for Nahel".  REUTERS/Sarah Meyssonnier

BANKAYI ATEŞE VERDİLER

Fransız basınındaki habere göre, Venissieux kentinde bir tramvay ve Nael'in hayatını kaybettiği Nanterre kentinde bir banka ateşe verildi.

YAĞMA BAŞLADI

Farklı kentlerde araç, kamu eşyaları ve çöp bidonlarını ateşe veren eylemciler polise havai fişek fırlattı. Marsilya, Paris ve Lille kentlerinde mağazalar yağmalandı.

OLAY

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler ülke genelinde farklı kentlerde sokağa inmişti.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2023 22:57

İLGİLİ HABERLER