Dünya
  • 30.5.2021 19:25

Fransa'da Filistin'i destekleyen sanatçılar tutuklandı

Fransa'nın başkenti Paris'te, grafiti sanatçılarının çalışmalarını sergilediği duvara, Filistin'e destek veren çizimler yapan 5 sanatçı gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra sanatçılara, "Neden İsrail'i değil Filistin'i çizdiklerine" dair sorular yöneltildi. Kamu malına zarar vermekten haklarında işlem yapılan sanatçılar, daha sonra serbest bırakıldı.

Fransa'da, 26 Mayıs Çarşamba günü Blacklines kolektifi sanatçıları, başkent Paris'te grafiti çalışmalarının sergilendiği ve hali hazırda çizimlerin bulunduğu bir duvara Filistin'i destekleyen çalışma yapmaları sonrası gözaltına alındı.

 

 
 

Kamu malına zarar vermekten haklarında işlem yapılan sanatçılar, daha sonra serbest bırakıldı. Gözaltında Filistin destekçisi sanatçılara sorular sorular, yapılan işlemin kamu malının korunmasına yönelik değil politik bir karar olduğunu gözler önüne seriyor.

 

 
 

"NEDEN İSRAİL'İ ÇİZMİYORSUNUZ?"

Sanatçılardan biri, karakola götürüldüklerinde Çizimi kimin yaptırdığı, neden İsrail üzerine değil de Filistin üzerine yapıldığı şeklinde sorularla muhatap olduklarını söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 30.5.2021 19:26

İLGİLİ HABERLER