Spor
  • 18.3.2021 01:17

Fransız basınından olay Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz yorumu

KAYNAK : MİLLİYET

Fransa Kupası son 16 turu maçında PSG sahasında Lille'i konuk etti ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Lille'de milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik maça ilk 11'de başladı. Maç sonrası Fransız basını Yusuf Yazıcı'yı çok sert eleştirdi. Burak Yılmaz yorumları da dikkatlerden kaçmadı.

MAÇA HIZLI BAŞLADILAR

YUSUF VE BURAK MANŞETLERDE

Fransa Kupası son 16 turunda Lille'i 3-0 mağlup eden Paris Saint-Germain (PSG), çeyrek finale yükseldi. Lille'de milli yıldızlar Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik maça 11'de başladı. Fransız basını maçın ardından Yusuf Yazıcı'yı çok sert eleştirdi. Burak Yılmaz yorumları da dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar...

ZORLANMADAN ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİLER

PSG, LILLE'I AĞIRLADI

PSG, Fransa Kupası son 16 turu maçında Parc des Princes Stadı'nda Lille'i konuk etti.

YUSUF 90 DAKİKA SAHADA KALDI

ZORLANMADAN ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİLER

PSG'de Kylian Mbappe, Zeki Çelik'in müdahalesi sonucu kazanılan penaltıyı 41. dakikada gole çevirerek farkı 2'ye çıkardı. Lille'de Yusuf Yazıcı, 78. dakikada penaltı atışından yararlanamazken, 90 3. dakikada Mbappe ile bir gol daha bulan Paris ekibi, mücadeleyi 3-0 kazanarak çeyrek finale çıktı.

YUSUF YAZICI PENALTI KAÇIRDI

YUSUF 90 DAKİKA SAHADA KALDI

Lille'de Burak Yılmaz 45 dakikada sahada yer alırken Zeki Çelik 74 dakika mücadele etti. Yusuf Yazıcı ise 90 dakika sahada kaldı.

FRANSIZ BASININDAN YUSUFA SERT ELEŞTİRİ

YUSUF YAZICI PENALTI KAÇIRDI

Maçın ardından Fransız basını özellikle Yusuf Yazıcı'yı çok sert eleştirdi. Maçta penaltı kaçırmasının yanında etkisiz görünen Yusuf Yazıcı için olay ifadeler kullanıldı.

ZİHİNSEL OLARAK MORALİ BOZUK

FRANSIZ BASININDAN YUSUF'A SERT ELEŞTİRİ

Foot Mercato sitesi maç haberinde Yusuf Yazıcı'ya maçın en düşük puanını verirken milli futbolcu için şu ifadeleri kullandı; Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz'ın yanında pek parlayamadı. Bu onun iyi performans sergileyemediği ilk maç değil.

ÇOK DÜZENSİZ, İLGİNÇ

'ZİHİNSEL OLARAK MORALİ BOZUK'

Foot Mercato, Yusuf Yazıcı için ayrıca "Karşılaşma içinde bazı anlarda kilit paslar atsa da tutarlılıktan yoksundu. Bu seviyedeki bir oyuncudan büyük maçlarda daha fazlası bekleniyor. Zihinsel olarak morali bozuk görünüyordu. Kaçırdığı penaltıda da bunu gördük." ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZLA PEK ANLAŞAMADI

'ÇOK DÜZENSİZ, İLGİNÇ'

Fransa'da yayın yapan bir başka internet sitesi Maxifoot da Yusuf Yazıcı'ya maçın en düşük puanlarından birini verdi. Maxifoot maç haberinde Yusuf için, "Çok düzensiz. Türk yıldız ileri doğru oynarken çok ilginçti." ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZA BÜYÜK ÖVGÜ

'BURAK YILMAZ'LA PEK ANLAŞAMADI'

Haberde Yusuf Yazıcı'nın penaltı vuruşundan yararlanamadığı ve bu sayede bir geri dönüş imkanını ortadan kaldırdığı aktarıldı. Yusuf Yazıcı için ayrıca, "Burak Yılmaz ile birkaç pozisyon dışında pek anlaşamadı. Maçın son çeyreğine takımın ümitlendirecek penaltı atışından yararlanamadı." sözleri kullanıldı.

PSGYE ZOR ANLAR YAŞATTI

BURAK YILMAZ'A BÜYÜK ÖVGÜ

Burak Yılmaz sakatlığını atlattı ve yeniden sahalara geri döndü. Golcü oyuncu PSG karşısında 45 dakika sahada kalmasına rağmen sahanın iyi isimlerinden biriydi. Galtier, Burak Yılmaz'ı ikinci yarıda riske etmeyerek oyundan aldı.

MAÇ RİTMİNDEN UZAKLAŞMAMIŞ GİBİYDİ

'PSG'YE ZOR ANLAR YAŞATTI'

Fransız basını Burak Yılmaz'ın geri dönüşü sonrası performansını yeterli buldu. Foot Mercato maç haberinde Burak Yılmaz için "Burak Yılmaz'ın sakatlık sonrası daha tutuk başlamasını bekliyorduk ama PSG defansına çok zor anlar yaşattı." ifadelerini kullandı.

45 DAKİKALIK MÜTHİŞ PERFORMANS

'MAÇ RİTMİNDEN UZAKLAŞMAMIŞ GİBİYDİ'

Haberde ayrıca Burak Yılmaz'ın oyuna katkısının çok değerli olduğunun altı çizildi ve şu ifadeler kullanıldı; Keylor Navas'la karşı karşıya kaldı ve bu pozisyonun ardından bir şutu büyük tehlike yarattı. Maç ritminden uzaklaşmamış gibiydi...

LILLEDE EN ETKİLİ İSİM BURAK YILMAZDI

45 DAKİKALIK MÜTHİŞ PERFORMANS

Maxifoot, Burak Yılmaz'ın performans değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı; Burak Yılmaz iki aylık aranın ardından çok tehlikeliydi. Oyunda kaldığı 45 dakika boyunca çok iyi seviyede mücadele etti.

'LILLE'DE EN ETKİLİ İSİM BURAK YILMAZ'DI'

Haberde Burak Yılmaz için ayrıca, "Oyunun ilk dakikasından itibaren Keylor Navas'a çok zor anlar yaşattı. İlk yarı bittiğinden oyundan alındı ama Lille'in sahadaki en etkili ismi Burak Yılmaz'dı.

GALTIERDEN İTİRAF

GALTIER'DEN İTİRAF

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier maçın ardından yaptığı açıklamada ilk yarıda birçok pozisyondan yararlanamadıklarını ve PSG'ye panik yaptıramadıklarını belirtti.

BURAK YILMAZ AÇIKLAMASI

BURAK YILMAZ AÇIKLAMASI

Galtier maç sonu Burak Yılmaz için şu ifadeleri kullandı; İlk yarıda birçok pozisyon kaçırdık. Fakat 3 golle elenmek büyük hayal kırıklığı yarattı. Burak Yılmaz bacaklarında biraz daha ritim hissetseydi ilk yarı çok farklı olabilirdi. Oyunumuzdan genel anlamda memnun olamayız bunu geliştirmemiz gerekiyor. İkinci yarı toparlandık ama yetmedi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2021 01:47

İLGİLİ HABERLER