Spor
  • 23.10.2022 00:53

Futbolu bıraktığına inanamadı: Franck Ribery'den yeşil sahalara gözyaşları ile veda

Bir dönem Türkiye'de Galatasaray forması giyen Franck Ribery, profesyonel futbolculuk kariyerine nokta koydu.

Franck Ribery yeşil sahalara gözyaşları ile veda etti. Fransız yıldız emeklilik kararını sosyal medya hesabından paylaşımla duyurdu.

Son olarak İtalyan ekibi Salernitana'da forma giyen Franck Ribery 39 yaşında kariyerini noktaladı.

Lille altyapısında yetişen Ribery daha sonra sırasıyla Boulogne, Brest, Metz, Galatasaray, Marsilya, Bayern Münih, Fiorentina ve Salernitana formaları giydi.

Fransa Milli Takım formasını da 81 kez giyen yıldız futbolcu ülkesi adına 16 gol kaydetti.

2004-05 sezonunun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Ribery sezon sonunda Marsilya'ya imza atmış ve 2007'de de 30 milyon euro'luk bonservis bedeliyle Bayern Münih'in yolunu tutmuştu.

Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası sevinci yaşayan Ribery, kariyeri boyunca 9 Bundesliga şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 Kulüpler Dünya Kupası, 6 Almanya Kupası, 4 Almanya Süper Kupa kazandı. Ribery ayrıca 2007'de Fransa'da, 2008'de ise Almanya'da ve Fransa'da yılın oyuncusu seçildi. Ribery, 2013'te Avrupa'da yılın oyuncusu seçilmişti.

İşte Ribery'nin hafızalara kazınan golleri ve hayatına damga vuran önemli kesitler...

 

Gözyaşları ile veda etti

39 yaşındaki Franck Ribery, emekliye ayrılacağını duyurmasının ardından Salernitana'nın Spezia'ya karşı oynayacağı maç öncesi son kez sahaya çıktı ve göz yaşları ile takım arkadaşlarına, taraftara ve yeşil sahalara veda etti.

Takım arkadaşları ile vedalaşan ve hem kendi hem de rakip taraftarın yoğun alkışı karşısında duygulanan Ribery, yeşil sahalara veda ediyor olmasına inanamadığını ifade edercesine başını sallayarak, ellerini yüzüne kapadı ve gözyaşlarına boğuldu.

İşite o anlar...

 

Güncellenme Tarihi : 23.10.2022 00:59

İLGİLİ HABERLER