Spor
  • 30.7.2009 20:39

GALASARAY'IN MAÇINDAN NOTLAR

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında İsrail’in Maccabi Netanya takımıyla deplasmanda karşılaşan Galatasaray, tecrübeli isimlerini sahaya sürdü.
Sarı-kırmızılı takımın 2. turdaki Kazak rakibi FC Tobol ile yaptığı maçların aksine, teknik direktör Frank Rijkaard, tecrübeli isimlerini Maccabi Netanya karşılaşmasıyla daha ağırlıklı kullanmaya başladı.

FRANCO KALEDE, KEITA YEDEK
Galatasaray’ın yeni transferlerinden Arjantinli kaleci Leo Franco, Maccabi Netanya maçıyla ilk resmi karşılaşmasına çıkmış oldu.
Franco, İsrail ekibine karşı çıktığı maçta sarı-kırmızılı kaleyi ilk kez korurken, Frank Rijkaard’ın yedekler arasında kendisine yer verdiği bir diğer yeni transfer Abdul Kader Keita da ilk kez kadroya girmiş oldu.
Diğer yandan, FC Tobol ile yapılan rövanş karşılaşmasına ikinci yarıda dahil olan Harry Kewell, bu kez Rijkaard’ın ilk 11’de tercihi olmayı başardı.

SICAK HAVA BUNALTTI
Tel Aviv’deki sıcak ve nemli hava, Maccabi Netanya-Galatasaray maçında oyuncuları zorlayan önemli bir etken oldu.
Şehirde gün içinde oldukça yüksek bir sıcaklı olurken, özellikle akşam saatlerinde artan nem oranı, futbol oyunu açısından sporcuları önemli ölçüde zorladı.
Maç saatinde Tel Aviv kentinde sıcaklık 28 derece, nem oranı ise yüzde 78 oldu.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Galatasaray taraftarları, her deplasmanda olduğu gibi İsrail’deki Maccabi Netanya karşısında da takımlarını yalnız bırakmadılar.
Mücadelenin oynandığı Bloomfield Stadı’nda kendilerine ayrılan yeri dolduran yaklaşık bin taraftar, çok sayıda Türk bayrağıyla sarı-kırmızılı ekibi destekledi. Taraftarlar arasında Fenerbahçe forması giymiş bazı futbol severlerin de olduğu görüldü.
Diğer yandan, Maccabi Natanya taraftarlarının karşılaşmayı ilgisi düşük oldu ve statta sayıları Galatasaray taraftarlarının altında kaldı. Bloomfield Stadı’nın önemli bir bölümünün boş olması dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER