
GALATASARAY, 645 GÜN SONRA DERBİ KAZANDI
İSTANBUL - Galatasaray, derbi maçta Fenerbahçe'yi yenerek, tam 645 günlük derbi kazanma hasretine son verdi.Sarı-kırmızılılar, ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe ile bundan önce yaptığı son 6 derbi maçta da 3 puanı birarada görememişti.
Ezeli rakipleri karşısında ligdeki son galibiyetini 2002-2003 sezonunun 2. yarısında, 8 Mart 2003'te Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe'yi 2-0 yenerek elde eden ''Cim Bom'', tam 645 gün sonra, yine Fenerbahçe'yi yenerek, taraftarlarına uzun bir aradan sonra derbi galibiyeti hediye etti.
Galatasaray, daha önce yaptığı 6 derbide 3 yenilgi, 3 beraberlik almıştı.
Galatasaray Teknik Direktörü Gherorge Hagi, sarı-kırmızılı takımın başında ilk derbi galibiyetini elde etti.
İlk kez bir Fenerbahçe derbisinde takımının başında sahaya çıkan Hagi, Galatasaray'daki görev süresinde 1'i geçen sezon, 1'i de bu sezon olmak üzere 2 derbisini de Beşiktaş ile yaptı ve 1 yenilgi, 1 beraberlik yaşadı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:26