Spor
  • 27.2.2017 16:40

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde ilk 11'ler belli oldu

Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı şampiyonluk yarışını etkileyecek en kritik mücadelelerden. Futbolseverler maça saatler, "Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, kaçta?" sorusunu soruyor. Beşiktaş ve Galatasaray'ın zirve yürüyüşünü yakından ilgilendiren mücadele ile ilgili tüm detayları haberimizde topladık. Galatasaray-Beşiktaş canlı/grafikli anlatım linki de maç esnasında haberimizde..

Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı şampiyonluğun kaderi açısından sezonun en kritik maçlarından biri. 2 dev Galatasaray ve Beşiktaş de bu sezon ilk ‘derbi’ zaferi için sahaya çıkacak. 45 bin taraftarı ve yeni hocası Tudor’la Galatasaray’ın kazanmaktan başka çaresi yok, aksi halde zirve treni kaçacak. Lider Beşiktaş cephesinde de Şenol Güneş’in planları, mevcut konuma rağmen mutlak galibiyet üzerine... Çünkü Kartal, TT Arena’da uçarsa, taht savaşlarında Aslan’a tam 10 puan fark atacak Bu önemli mücadele futbolseverler tarafından, "Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı ne zaman, kaçta başlayacak?" şeklinde sorgulatılıyor. İşte Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili tüm detaylar.

Galatasaray - Beşiktaş derbi maçı hangi kanalda saat kaçta?​

Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı bu akşam saat 20.00'de başlayacak. Türk Telekom Arena'daki mücadele beIN SPORTS 1'den naklen ve canlı olarak yayınlanacak.

Beşiktaş ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek 90 dakikayı internet üzerinden takip etmek de mümkün olacak. "Galatasaray-Beşiktaş canlı" linki ile derbi maçını fanatik.com.tr'de canlı/grafikli anlatım linki ile anlık olarak takip edebileceksiniz.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ MUHTEMEL 11'LER:

GALATASARAY: 
Muslera, Semih, Chedjou, Hakan, Carole, De Jong, Selçuk, Bruma, Sneijder, Yasin, Podolski
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç, Adriano, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Babel, Cenk

TEK EKSİK SERDAR AZİZ

Galatasaray’da Carole ve Sneijder’in tedavisi tamamen bitti. Her iki futbolcunun da bugün sahada olması bekleniyor. Sarı-Kırmızılılar’da cezalı futbolcu bulunmazken, tek eksik Serdar Aziz. Uzun süredir takımdan ayrı kalan başarılı stoperin yokluğunda savunma tandeminde Chedjou Hakan Balta ikilisi görev yapacak. Ahmet Çalık ise kulübede görev bekleyecek.

GALATASARAY'DA KANATLARA ÖZEL GÖREV

Son dakikada bir sürpriz yaşanmazsa Galatasaray’ın bugün kanatlarında Yasin Öztekin ve Bruma görev yapacak. Teknik direktör Tudor, her iki futbolcudan da beklerini takip etmelerini istedi. Hem Bruma hem Yasin, Beşiktaş ataklarında savunmaya sık sık gelip yardım edecek. Öte yandan De Jong-Selçuk ikilisiyle özel olarak görüşen Hırvat hoca, orta saha hakimiyetini almaları gerektiğine vurgu yaptı.

ATIBA DEV MAÇA HAZIR

Siyah-Beyazlı takımın hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Hapoel Beer-Sheva ile yaptığı son 32 turu rövanş maçında teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11’de tercih edilmeyen Atiba Hutchinson, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Gönül, bugünkü derbide görev alacak. Güneş, Hapoel Beer-Sheva karşısında Hutchinson’ı tamamen dinlendirirken, Cenk ile Oğuzhan’ı da sonradan sahaya sürmüştü.


MUSLERA TARİHE GEÇECEK

Fernando Muslera için bu maç farklı bir önem taşıyor. uruguaylı file bekçisi, derbiyle birlikte Galatasaray’ın tarihinde ‘ligde en fazla forma giyen yabancı futbolcu’ rekoruna sahip Simovic’in 188 maçlık rekoruna ortak olacak. Cim Bom’un efsanesi Simovic de bugün Arena’da olacak. 1984- 1990 yılları arasında Galatasaray’da oynayan Simovic, GS Tv’ye konuşurken, “İlk kez Arena’da maç izleyeceğim ve Muslera’ya plaket vereceğim. Bu rekor 27 sene kırılamamıştı. Rekorlar bugün var, yarın yok. Onu tebrik ediyorum. Galatasaray taraftarını da yeniden görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

FABRI'NIN ÖNÜNDE AYNI İKİLİ

Vodafone Arena’da son lig maçında Akhisar Belediyespor’u 3-1’lik skorla deviren Beşiktaş’ta, savunmanın göbeğinde Marcelo-Atınç ikilisi görev yapmıştı. Tosic cezalı olduğu periyotta iyi bir performans ortaya koyan Atınç, derbide de sahadaki yerini alacak. Teknik direktör Şenol Güneş, ağrıları sürdüğü için Mitrovic’i ilk 11’e koymayı düşünmüyor. Atınç Nukan geçen haftaki maçta Beşiktaş’ın 3. golünü kafayla ağlara göndermişti. Bu stoper ikilisi, kaleci Fabri’yle de uyumlu bir görüntü sergiledi.

RAKAMLARLA GALATASARAY

27 Şubat'ta 3 kez kayıp

Galatasaray lig tarihinde daha önce 27 Şubat’ta 5 maça çıktı. Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşmaların 3’ünde puan kaybetti. 1 kez yenilip, 2 kez berabere kalan Cim Bom, 5 karşılaşmanın 2’sini kazandı. Aslan bu müsabakalarda 6 gol atarken, meşin yuvarlağı 4 kez ağlarında gördü.

Aslan evinde kükrüyor

Cim Bom, TT Arena’da Beşiktaş’ı konuk ettiği 6 derbide tek yenilgisini geçen sezon 32. haftada 1- 0’lık sonuçla yaşadı. Aslan oynanan diğer 5 maçın ise 4’ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, 2011- 2012 sezonundaki karşılaşma 2-2 berabere bitmişti.

Son 3 derbide kazanamadı

Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş’ı ligde karşılaştıkları son 3 maçta da yenemedi. Kara Kartal’a karşı son galibiyetini 2014-2015 sezonunun 33. haftasında 2-0’lık skorla yaşayan Cim Bom, sonraki 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

2 haftalık hasret

Galatasaray, ligde 2 maçtır kazanamıyor. en son 19. haftada Akhisar Belediye’yi TT Arena’da 6-0’lık net skorla geçen Sarı- Kırmızılılar, ardından Kayserispor’a İstanbul’da 2-1 yenilmiş, geçen hafta deplasmanda Rizespor ile 1-1 berabere kalmıştı.

100. galibiyet gelecek mi?

100 Galatasaray, TT Arena’dan 3 puanla ayrılırsa, Beşiktaş derbilerinde resmi maçlardaki 100. galibiyetini almış olacak. Sarı- Kırmızılılar rakibiyle oynadığı 273 resmi karşılaşmada 99 galibiyet, 86 beraberlik alırken, 88 mücadeleyi de Kara Kartal kazandı.

TT Arena'da 21 puan kazandı

21 Bu sezon TT Arena’da 10 lig maçına çıkan Galatasaray, bunlarda 21 puan kazanırken, 9 puanlık kayıp verdi. İki yenilgisini üst üste Trabzonspor ve Başakşehir karşısında yaşayan Cim Bom, Bursaspor, Gaziantep, Alanya ve 6-0’lık Akhisar galibiyetleriyle bu kötü seriyi bitirmişti, ancak 20. haftada Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu.

RAKAMLARLA BEŞİKTAŞ

27 Şubat'ta yenilgisi yok

Beşiktaş lig tarihinde daha önce 27 Şubat’ta 10 maç oynadı. Siyah-Beyazlılar bu karşılaşmaların 7’sini kazandı, 3’ünü beraberlikle tamamladı ve hiç kaybetmedi. İlginç olan istatistik; Kartal’ın beraberlikle sonuçlanan bu 3 maçı da 0-0’lık skorla bitti.

Kara-Kartal ilk peşinde

Siyah-Beyazlılar bu sezon Galatasaray ile önce Süper Kupa’da karşılaştı, ilk yarıdaki lig derbisi ise vodafone Arena’da oynandı. Süper Kupa’da penaltılarla yenilen Kartal, evinde 2-2 berabere kalırken, bu sezon Galatasaray’a karşı ilk derbisini kazanmak için sahaya çıkcak.

Son 6 maçta 5 galibiyet

47 puanla ligin zirvesinde yer alan Beşiktaş, son 6 maçlık periyotta göz kamaştıran bir istatistiğe sahip. Siyah-Beyazlılar bu karşılaşmaların 5’ini kazanırken, hanesine 15 puan yazdırdı. Beşiktaş sadece Karabükspor’a 2-1 yenildi. O maçta da rakibin hocası Tudor’du!

Toplam kayıp 16 puan

Beşiktaş, bu sezon çıktığı 21 lig maçında toplam 16 puan kaybetti. Dikkat çeken nokta; 12 puanın dış sahada rakiplere verilmesi. Kara Kartal deplasmanlarda oynadığı 11 karşılaşmanın 6’sından galibiyetle ayrılırken, 3 kez berabere kaldı, 2 kez yenildi.

107. galibiyet için sahada

Her iki taraf, tarihinde toplam 341 maçta karşılaşırken, bunların 273’ü resmi maç... Genel tabloya bakıldığında Siyah- Beyazlılar, 107. Galatasaray galibiyeti için bugün sahaya çıkacak. Cim Bom 122 mücadeleyi kazanırken, 113 maç beraberlikle sonuçlandı.

Ligin en golcü takımı

Ligin en golcü takımı Beşiktaş... Siyah-Beyazlılar 21 haftalık periyotta toplam 43 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Kartal maçların ikinci yarılarında 22 gol atarken, ilk devrelerde 21 kez ağları sarstı. 43 gole karşılık Beşiktaş 18 gol yedi.

DURSUN ÖZBEK İLE 1 ZAFER VAR

Galatasaray, Başkan Dursun Özbek döneminde Beşiktaş ile oynadığı derbi maçlarının sadece birini kazandı. Sarı-Kırmızılı ekip, Özbek’in
başkanlık koltuğunda oturduğu günden bu yana Beşiktaş ile 5 karşılaşma yaptı. Bu müsabakaların birini kazanan Galatasaray, 2’sinde berabere kaldı, 2’sinde ise sahadan sahadan yenik ayrıldı. Cim Bom, Özbek döneminde Beşiktaş ile oynadığı derbilerde 6 gol atarken, kalesinde ise aynı sayıda gol gördü.

FİKRET ORMAN İLE 2 GALİBİYET VAR

Siyah-Beyazlılar, Fikret Orman, başkanlığı sırasında Galatasaray ile oynanan derbilerde iki kez galibiyet sevinci yaşadı. Kara Kartal, bu dönemde Galatasaray ile oynadığı 12 maçın 2’sinde galip gelirken 4’ünde berabere kaldı, 6’sını kaybetti. Beşiktaş, söz konusu iki galibiyeti şampiyonluğa ulaştığı geçen sezon elde etti. Orman başkanlığında Sarı- Kırmızılı takım ile oynadığı derbilerde 12 gol kaydeden Beşiktaş, rakibinden 21 gol yedi.

TT ARENA'DA REKOR ZAMANI

Spor Toto Süper Lig’de 21. haftanın sonunda lider Beşiktaş’ın 7 puan gerisinde bulunan Galatasaray, bu akşamki derbide taraftarının desteğiyle yuvasından zaferle ayrılmayı planlıyor. Zorlu maç öncesinde sosyal medya hesapları aracılığıyla taraftarını derbiye davet eden Sarı- Kırmızılılar, 52 bin kişilik TT Arena’da rekor bekliyor. 

Bu sezon en kalabalık maçını 2 Ekim 2016’da Antalyaspor’la 40 bin 800 taraftarı önünde oynayan Cim Bom, derbide bu sayıyı egale edip rekor kırmayı planlıyor. Derbi öncesinde 17 bin kombineli taraftara ek olarak 25 bin de bilet satan kulübün, bugünkü satışlarla birlikte bu akşamki dev maçta 45 bin taraftar bekliyor.

KARTAL İLK KEZ ARENA'DA

Beşiktaş taraftarı, Türk Telekom Arena’da ilk kez takımlarına destek verme fırsatını bugün yakalayacak. Galatasaray’ın eski stadı Ali Sami Yen’de birçok maçta Beşiktaş’ı yalnız bırakmayan taraftarlar, deplasman yasağı nedeniyle Sarı-Kırmızılı ekibin yeni yuvası Türk Telekom Arena’da derbi izleme şansı bulamamıştı. 

Bu sezon başında derbilerde deplasman yasağının kalkması yönünde alınan kararın ardından takımlarını Türk Telekom Arena’da ilk kez izleme fırsatı bulacak. Siyah-Beyazlı futbolseverler, toplu halde stada götürülecek. 2 bin Beşiktaşlı taraftar, bugün saat 14.30’dan itibaren Vodafone Arena önünde bir araya gelecek. Otobüslerle Türk Telekom Arena’ya gidecek taraftarlar aynı şekilde dönecek.

EN DEĞERLİSİ GALATASARAY'DA

Derbi öncesinde iki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında en değerli isim olarak Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Süper Lig’in en değerli futbolcusu olarak değerlendirilen Uruguaylı kalecinin tahmini piyasa değeri 53,3 milyon lira gösterildi. Galatasaray’ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder’in değeri 34,3 milyon lira olarak belirtildi.

OĞUZHAN ÖN PLANA ÇIKIYOR

Beşiktaş’ta orta sahada görev alan milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, verilerde takımın en değerli oyuncusu olarak yer aldı. Oğuzhan Özyakup’un piyasa değeri 47,6 milyon lira gösterilirken, Siyah-Beyazlı ekibin devre arasında kiralık olarak renklerine dahil ettiği ancak sakatlığı nedeniyle henüz takıma dahil olmayan Senegalli Demba Ba da 45,7 milyon liralık değeriyle ikinci sırada bulundu.

859 MİLYON LİRALIK DERBİ

Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün oynanacak derbi, toplam değeri 859 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerinde, Süper Lig’in en pahalı ikinci takımı konumunda bulunan Beşiktaş’ın tahmini piyasa değeri 478 milyon lira gösterildi. Ligde en pahalı üçüncü takım olarak belirtilen Galatasaray’ın tahmini piyasa değeri ise 381 milyon lira.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINI UYARDI

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Beşiktaş taraftarının bireysel olarak Türk Telekom Arena’ya gitmemeleri istendi. Misafir takım taraftarlarının maç günü Vodafone Arena’da toplanacağının belirtildiği açıklamada, "Deplasmanda oynayacağımız derbi maçta Beşiktaşımıza destek verecek taraftarlarımızın maç günü saat 14.30’da Vodafone Arena’da bir araya gelmeleri gerekmektedir. Türk Telekom Arena’ya hareket saati 15.30’dur. Derbiye taraftarlarımızın bireysel olarak gitmemelerini önemle hatırlatırız." ifadeleri kullanıldı.

DERBİDE GOLCÜLERİN REKABETİ YAŞANACAK

Ligin en skorer iki takımın mücadelesi öncesi golcü oyuncular da formlarıyla dikkati çekiyor.

Beşiktaş ligdeki 21 maçta 43 golle en fazla fileleri havalandıran takım olurken, Galatasaray ise 40 golle ikinci sırada bulunuyor.

Türk Telekom Arena’ya lider olarak konuk olacak Beşiktaş’ta Cenk Tosun, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar, bu sezon takımlarının ligde attığı gollerin yarısına yakınını kaydetti.

Taraftarlarının desteğiyle rakibini yenerek puan farkını kapatmayı hedefleyen Galatasaray’ın gollerinin yarısından fazlasını ise Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Lukas Podolski ve Armindo Bruma attı.

Cenk Tosun formda

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk mücadelesinde önde olan Beşiktaş’ta, en dikkati çekici performansı Cenk Tosun ortaya koydu.

Gaziantepspor’dan transfer edilen ve siyah-beyazlı takımda 3. sezonunu geçiren Cenk Tosun, lig kariyerinin en iyi performansını 2016-2017’de ortaya koydu. Siyah-beyazlı futbolcu, 16 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında önde bulunuyor.

Cenk Tosun, özellikle son lig maçlarındaki etkili performansıyla beğeni topluyor. Beşiktaş’ın oynadığı son 8 lig maçında 9 kez gol sevinci yaşayan ve takımının yaptığı son 3 resmi maçta da fileleri havalandıran Cenk, derbi mücadelesinde de takımının en önemli kozlarından biri olacak.

Talisca ve Aboubakar diğer golcüler

Beşiktaş, Cenk Tosun’dan sonra en çok golü Talisca ve Aboubakar ile buldu.

Kiralık olarak sezon başında takıma dahil olan her iki oyuncu ligde toplam 10 gole imza attı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Talisca, buna rağmen 6 golle Beşiktaş’ın en golcü ikinci oyuncusu oldu.

Afrika Uluslar Kupası maçlarında Kamerun Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşayan Aboubakar ise 4 gole imza koydu.

Galatasaray’ın 4 golcüsü

Galatasaray’da 4 oyuncu ligde gol yükünü ağırlıklı olarak taşıdı. Sarı-kırmızılı takımın attığı 40 golün yüzde 70’ini Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Burma ve Podolski filelere gönderdi.

En golcü Yasin Öztekin

Galatasaray’da bu sezonun en golcü futbolcusu olarak Yasin Öztekin ön plana çıktı.

Zaman zaman disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı kalan Yasin, takımı adına şu ana dek 9 kaydetti.

Yasin’den sonra sarı-kırmızılı takıma en çok golü Eren Derdiyok kazandırdı. Eren, ligde 8 kez fileleri havalandırdı. Eren, bu gollerin birini ligin ilk yarısında Beşiktaş’a karşı attı.

Bruma’dan 7 gol

Sarı-kırmızılı ekipte Portekizli futbolcu Bruma, bu sezon 7 kez gol sevinci yaşadı.

Teknik direktör Igor Tudor tarafından Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma, Eren gibi ilk yarıda Beşiktaş karşısında gol sevinci yaşamıştı.

Galatasaray’ın Alman futbolcusu Podolski ise bu sezon 4 gole imza attı. Ligin 13. haftasında Kasımpaşa’ya attığı golün ardından 8 hafta suskun kalan ve Çaykur Rizespor karşısında fileleri havalandırarak bu hasretini sonlandıran Alman oyuncu, derbi maçta da gol bularak seri yakalamayı hedefleyecek.

GALATASARAY DERBİLERİ KAZANMAYI UNUTTU

Şampiyonluk yarışında kalabilmek için Beşiktaş’ı yenmek zorunda olan sarı-kırmızılı ekibin, çıktığı son 7 derbide galibiyet alamaması dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı biri TFF Süper Kupa’da, 6’sı ise Süper Lig’de olmak üzere son 7 maçını galip tamamlayamayarak kötü bir seriye imza atmış oldu. Galatasaray, bu 7 maçta 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Son derbi galibiyeti Beşiktaş’a karşı

Galatasaray, son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonu Süper Lig 33. haftasında Beşiktaş’a karşı elde etti.

Rakibini, 24 Mayıs 2015 tarihinde oynanan maçta Türk Telekom Arena’da 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

Lig maçlarında 3 galibiyet ile 3 beraberlik alan Galatasaray, TFF Süper Kupa karşılaşmasında ise normal süresi 0-0, uzatma bölümü ise 1-1 sonlanan müsabakayı penaltı atışları sonunda üstün tamamlayabildi. Bu maçlarda 4 gol atabilen sarı-kırmızılı ekip, ağlarında ise 9 gole engel olamadı.

Türk Telekom Arena’nın karnesi iyi

Galatasaray, 2011 yılı ocak ayında açılışı yapılan yeni stadı Türk Telekom Arena’da oynadığı derbi maçlarda taraftarının yüzünü güldürdü.

Türk Telekom Arena’da bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 13 derbi müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez kazanırken, 3 kez rakiplerine yenildi ve 2 kez de eşitliği bozamadı.

Yeni stadındaki ilk derbisinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen sarı-kırmızılıların, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında sahasındaki tüm derbileri kazanması dikkati çekti.

Galatasaray, 2011-2012 sezonunun normal bölümündeki iki derbisini de galip tamamlarken, play-off etabı olan Süper Final’de Fenerbahçe’ye yenilip, Beşiktaş’la berabere kaldı.

Bu sezon sahasındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıkmaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon ise evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı, Beşiktaş’a ise mağlup oldu.

Türk Telekom Arena’daki 13 derbide rakip ağları 20 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kendi kalesinde 13 gol gördü.

DEPLASMAN BEŞİKTAŞ'TAN SORULUR

Ligde en yakın rakibi Medipol Başakşehir’in 4 puan önünde 47 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş, deplasman maçlarından en fazla puan çıkaran ekip konumunda.
Bu sezon ligde 11 deplasman maçına çıkan Beşiktaş, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, hanesine 21 puan yazdırmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, rakip sahada oynadığı 11 karşılaşmada fileleri 17 kez havalandırırken, kalesinde ise 9 gole engel olamadı.

Beş deplasmanda kayıp yaşadı

Beşiktaş, ligde çıktığı 5 deplasman müsabakasında kayıp yaşarken, rakip sahalarda 12 puan bıraktı. Siyah-beyazlı ekip, Atiker Konyaspor (2-2), Gençlerbirliği (1-1) ve Fenerbahçe (0-0) deplasmanlarında ikişer puan bırakırken, Kasımpaşa (1-2) ile son olarak da Kardemir Karabükspor (1-2) maçlarında rakiplerine boyun eğdi.

Galatasaray iç sahada istikrarsız

Derbi maçta Beşiktaş’ı konuk edecek Galatasaray’ın iç saha maçlarında aldığı istikrarsız sonuçlar dikkati çekiyor. Seyircisi önünde sergilediği başarılı performansla bilinen
sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ise iç sahada beklentilerin uzağında kaldı. Türk Telekom Arena’da 10 lig maçına çıkan Galatasaray, 7 kez galip gelirken, 3 kez rakiplerine boyun eğdi ve hiç berabere kalmadı. Bu maçlarda 25 gol atan sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 9 gol gördü.

İç sahada kritik kayıplar

Galatasaray, bu sezon seyircisi önünde kaybettiği kritik maçlarla dikkati çekti. Lige iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılılar, 8. haftada Trabzonspor’a sahasında 1-0 yenilerek ilk mağlubiyetini yaşarken, bu sonuç kötü gidişin de habercisi oldu. Sarı-kırmızılılar, 10. haftada ise lig lideri olarak Türk Telekom Arena’ya gelen ve yenmesi durumunda zirveye ortak olacağı maçta Medipol Başakşehir’e 2-1 mağlup olarak iç sahada ikinci önemli darbesini aldı. Trabzonspor yenilgisiyle başlayan süreçte Galatasaray, deplasmandaki Fenerbahçe derbisi de dahil olmak üzere 4 maçta 3 mağlubiyet alarak bir anda zirvenin 9 puan gerisine düşmekten kurtulamadı.

Galatasaray, son deplasman yenilgisini 20. haftada 2-1’lik skorla Kayserispor’a karşı yaşadı. Kazanması durumunda lider Beşiktaş ile puan farkını 2’ye düşürüp, Medipol Başakşehir’in averajla üzerinde ikinci sıraya çıkacak olan sarı-kırmızılı ekip, yine kritik bir mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu yenilgi, Galatasaray’a zirve yarışında önemli bir darbe olurken, teknik direktör Jan Olde Rikerink’in de kredisini bitirdi. Kayserispor maçının ardından Riekerink’le yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, takımın başına Igor Tudor’u getirdi.
Güncellenme Tarihi : 27.2.2017 16:49

İLGİLİ HABERLER