Spor
  • 28.2.2016 19:50

Galatasaray, Gaziantep'te mars oldu

Spor Toto Süper Lig 23. hafta maçında Gaziantepspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele Gaziantepspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Avrupa'da Lazio'ya yenilerek havlu atan Galatasaray, bir darbe de ligde aldı. Sarı-kırmızılılar deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 yenilerek lig yarışında önemli bir darbe aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, Gaziantepspor deplasmanında büyük yara aldı. Sarı-kırmızılılar iki önemli yıldızından yoksun çıktığı karşılaşmayı 2-0 kaybetti.

Gaziantepspor’un gollerini 5. dakikada Emre Nefiz ve 54’te Daniel Larsson kaydetti. Galatasaray deplasmanda kazanamama serisini 8 maça çıkardı. Sarı-kırmızılı takım 37 puanda kalarak 5. sırada kendine yer buldu. Gaziantepspor ise 30 puana yükselerek 9. sıraya sıçradı.

Gaziantepspor-Galatasaray

4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Gaziantepspor, Galatasaray galibiyetiyle rahat bir nefes aldı. Galatasaray’da kart cezalıları Wesley Sniejder ve Lukas Podolski maçta forma giymediler.

DONK YEDEĞE

Galatasaray’da Mustafa Denizli, son zamanlarda kötü futbol oynayan Ryan Donk’u kenara çekti. Deneyimli çalıştırıcı Hollandalı yerine ilk 11’de Bilal Kısa’yı tercih etti. Galatasaray’a geldiği günden bu yana Mustafa Denizli tarafından 11’e tercih edilen Donk, Lazio maçında yaptığı pas hatalarıyla taraftarların tepkisini topladı. Başarılı oyuncu yerine Jose Rodriguez’i tercih edeceği konuşulan Denizli bunun yerine Bilal Kısa’yı kadroda tercih etti. Donk 27. dakikada sakatlanan Aurelien Chedjou yerine oyuna dahil oldu.

Gaziantepspor-Galatasaray

SAKATLAR ORDUSU

Galatasaray’da Chedjou’nun yanı sıra, oyuna sonradan giren Lionel Carole da sakatlandı. Carole’un yerine Jason Denayer oyuna dahil oldu. Galatasaray maç boyunca hücumda ve savunmada varlık gösteremedi. Kalesinde erken gol görerek şok olan Galatasaray maç boyunca tutuk görüntüsünden kurtulamadı. Sarı-kırmızılı takımda ilk yarıda Bilal ve Yasin’in etkili şutlarında Karcemarskas gole geçit vermedi. Yasin Öztekin ilk yarının son çeyrek diliminde net bir pozisyonu harcadı.

Süper Lig’de Galatasaray önümüzdeki hafta evinde Başakşehir’i konuk edecek.

Gaziantepspor-Galatasaray

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

90' Mücadeleye 3 dakika ilave edildi.

85' Sabri ceza sahası dışında topla buluştu, şutunu attı ancak etkisiz.

76' Carole çıktı, Denayer oyunda.

66' Koray Günter, Larsson'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

63' Linnes çıktı, Carole oyunda.

54' GOL! Larsson

48' Abuda kısa süreli bir sakatlık geçirdi, ancak oyuna devam ediyor.

46' İkinci yarı başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Hakan’ın hatasında araya giren Larsson, ceza sahasına girmeden pasını Orkan’a aktardı.Orkan’nın içeriye çıkardığı topla arka direkte buluşan Emre Nefiz, meşin yuvarlağa ağlarla buluşturdu. 1-0

8. dakikada Yasin'in kaleyi karşıdan gördüğü pozisyondaki sert vuruşunda Kaleci Karcemarskas topu son anda kornere çeldi.

18. dakikada Anton Putsila'nın yaklaşık 20 metreden sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

21. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Linnes'in penaltı noktasına gönderdiği topu Yasin göğsüyle yumuşatıp vurdu. Kaleci topu son anda kornere çeldi.

36. dakikada Linnes'in ortasında Umut'tan seken top Bilal'in yarım vole vuruşunda kaleci Karcemarskas'da kaldı.


AVRUPA VİZESİ İÇİN KAZANMAK ZORUNDA
Ligde 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 37 puan toplayabilen ve bir maçı eksik lider Beşiktaş'ın 14 puan gerisinde kalan sarı kırmızılılar, Avrupa kupalarına katılım için mutlak 3 puan hedefliyor. Mali ve sportif açıdan da sıkıntılı bir süreçten geçen ve UEFA'dan ceza alması gündemde olan Galatasaray, ceza gelse dahi Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmeye mecbur olduğundan puan kaybına tahammül yok.

Avrupa Ligi vizesi için Başakşehir, Akhisar, Konyaspor ve Kasımpaşa ile yarışan Cim Bom, maç fazlasıyla da olsa Başakşehir'e kaybettiği üçüncülüğü devralmak istiyor.

3 ÖNEMLİ EKSİK

Galatasaray, Gaziantepspor maçında üç önemli oyuncusundan yararlanamayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor ile yapılan maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Wesley Sneijder ve Lukas Podolski ile uzun süreli sakatlığı süren Sinan Gümüş, Gaziantepspor karşısında forma giyemeyecek.

Burak Yılmaz'ın Çin'e transfer olması, Sinan Gümüş'ün sakatlığı ve Umut Bulut'un formsuzluğu nedeniyle ileri uçta sıkıntı yaşayan Galatasaray'da Sneijder ile Podolski'nin de cezalı olması teknik direktör Mustafa Denizli'yi düşündürüyor.

Sarı-kırmızılılarda ayrıca Fernando Muslera, Lionel Carole, Sabri Sarıoğlu ve Olcan Adın sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu oyuncular Antep'te sarı kart görmeleri durumunda gelecek haftaki Başakşehir maçında oynayamayacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER