Galatasaray Liv Hospital'ı Rakovic durdurdu
Telekom'da Rakovic'e 17 sayıyla Carter, 11 sayıyla da Roll eşlik etti.
Galatasaray'da ise Sinan Güler'in 17, Kerem Gönlüm'ün 14 ve Zoran Erceg'in 12 sayısı galibiyete yetmedi.
Sarı kırmızılılar sekiz maçtaki üçüncü yenilgisini, Telekom da üçüncü galibiyetini aldı. Telekom böylece yeni antrenörü Ercüment Sunter ile ilk maçını da kazanmış oldu.
Karşılaşmaya Galatasaray Liv Hospital, Sinan Güler, Türk Telekom ise Rakovic'in sayılarıyla başladı. Başkent temsilcisi, pota altını Rakovic ile etkili kullanarak, 3. dakikaya 6-5 üstün girdi. Arroyo-Sinan Güler ikilisinin üç sayı çizgisi gerisinden, Kerem Gönlüm'ün de boyalı alandan ürettiği sayılarla kontrolü eline alan ve 10-2'lik seri yakalayan sarı kırmızılılar, 5. dakikayı 15-8 önde geçti. Bu dakikadan sonra toparlanan ve Barış Ermiş, Ümit Sonkol ile Evren Büker'in basketleriyle rakibine 9-0'lık seriyle karşılık veren Türk Telekom, 8. dakikada skor üstünlüğünü yeniden eline aldı: 17-15. Periyot, 19-18 Türk Telekom lehine sonuçlandı.
Basketbolda 8. hafta
Telekom 85-77 GSaray
Karşılıklı basketlerle girilen 2. periyotta Kerem Gönlüm ile etkili olmaya devam eden Galatasaray Liv Hospital, Pocius'un da skora katkı vermesiyle 13. dakika içinde 27-24 öne geçti. Özellikle Rakovic ile yüksek yüzde yakalayan Türk Telekom, savunmasında Kerem Gönlüm-Pocius ikilisini durdurmakta zorlanınca, 16. dakika 35-33 İstanbul temsilcisi lehine geçildi. Joseph ile dış atışlardan üst üste sayılar bulan Türk Telekom, yeniden öne geçti ve soyunma odasına 45-42 üstün gitti.
Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında takımlar boyalı alandan sayılar üretti. Roll ve Evren Büker'in de skora katkı vermesiyle farkı biraz daha açan Türk Telekom, 22. dakikayı 53-47 önde geçti. Sinan Güler ve Kerem Gönlüm'ün basketleriyle 7-0'lık seri bulan Galatasaray Liv Hospital, 24. dakikada öne geçti: 53-54. Takımların skor üretmekte zorlandığı bu bölümde, 26. dakika 56-56 eşitlikle geçilirken, Erceg ile sayılar bulan sarı kırmızılılar, 27. dakikaya 60-58 üstün girdi. Carter'ın da devreye girmesiyle kontrolü yeniden eline alan Türk Telekom, final periyoduna 64-63 önde giren takım oldu.
Son periyoda Türk Telekom etkili başladı. Rakip savunmayı özellikle Rakovic ile geçen başkent temsilcisi, Carter'ın da skora katkısıyla 35. dakika içinde 7 sayılık farka (74-67) ulaştı. Sert savunmasıyla rakibini hataya zorlayan Türk Telekom, Carter'ın üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde yakalamasıyla son 3,5 dakikaya girilirken farkı çift haneli sayılara (79-69) taşıdı. Kalan dakikalarda Galatasaray Liv Hospital, farkı kapatmak için acele hücumlar kullanırken, tempoyu yavaşlatan Türk Telekom, karşılaşmadan 85-77 galip ayrıldı.
"Birçok antrenör ilk maçını kazanır"
Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, "Birçok takım antrenör değişikliğine gidince ilk maçını kazanır. Önemli olan bunu devam ettirebilmek" dedi.
Sunter, güzel bir basketbol oynayarak kazandıklarını belirterek "İlk periyotta savunmamız yumuşaktı, onu sertleştirince neticeyi aldık. İlk galibiyet benim için önemli. Birçok takım antrenör değişikliğine gidince ilk maçını kazanır. Önemli olan bunun devamını getirmek. Türk Telekom'da 2 yılı menajer, 17 yılı da antrenör olmak üzere 19. sezonumu geçiriyorum. Takımı tekrar Avrupa kupalarına katılacak, ligde de final oynayacak duruma getirmek istiyorum. Bunu da becereceğimize inanıyorum" diye konuştu.
İyi bir takım olduklarını belirten Sunter, Ankaralı basketbolseverlerin kendilerini desteklemelerini isteyerek sözlerini tamamladı.
Ataman: Savunma zaafımızı iyi kullandılar
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Türk Telekom'u tebrik etmek gerektiğini vurgulayarak "Türk Telekom bizim pota altındaki savunma zaafımızı ve enerji eksikliğimizi çok iyi kullandı. Burada Ercüment Sunter'e ayrı paragraf açıp tebrik etmek lazım, takımımızı iyi analiz etmiş. Bugüne kadar ligde 4 sayı ortalamayla oynayan Rakovic'in 29 sayı atması bizim açımızdan maçın özetiydi" değerlendirmesinde bulundu.
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:56