Spor
  • 26.1.2023 12:37

Galatasaray ya Fofana'yı ya da Jean-Philippe Mateta alacak

Galatasaray'da çember daraldı! İki yıldızdan biri gelecek

Okan Buruk'un "Bize en uygun yetenek" dediği genç yıldız için Chelsea'nin cevabını bekleyen Galatasaray, her ihtimale karşı forvet listesinin 2. sırasındaki 25 yaşındaki Fransız oyuncu için de girişimlerini sürdürüyor. 2 golcüden birinin yakında Aslan olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte olay transfer gelişmesinin tüm detayları...

Premier Lig'de forma giyen iki yıldızdan biri Galatasaray forması giyecek... Chelsea'nin 12 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı genç yıldız için cevap bekleyen Sarı Kırmızılılar, 25 yaşındaki Fransız golcü için de girişimleri sürdürüyor. Öte yandan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yaz döneminde sadece 1 oyuncuya teklif alırken, şimdi 6 oyuncu için de görüşme yaptıklarını söyledi. İşte Galatasaray'da yaşanan son dakika gelişmeleri...

DURSUN ÖZBEK: BİZ HAVAMIZI BOZMAYALIM

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'nin son dönemde yaptığı düello çağrılarına karşı özel önlem... Sarı-Lacivertli yönetimin, Galatasaray'ı hedef alan açıklamaları sonrasında bunlara cevap verilmeyeceğini duyuran başkan Dursun Özbek, tüm yöneticilerine ve Sportif A.Ş. kadrosuna mesaj gönderdi. "Bizim tek hedefimiz, tek düşüncemiz şampiyonluk ve kupalar" diyen Sarı Kırmızılı kulübün patronu, "Sakın kimseyle bu gereksiz polemiklere girmeyin. Sahada kalıp, bugüzel havayı, takımımızın, hocamızın, bizi destekleyenbüyük taraftarımızın konsantrasyonunu bozmayalım" ifadelerini kullandı.

YA MATETA YA FOFANA

Galatasaray forvet transferinde mutlu sona yaklaşmak üzere. Gözden çıkarılan Seferovic'in yerine golcü arayışlarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar, çemberi olabildiğince daraltırken, özellikle iki isim üzerinde yoğunlaştı. Listenin ilk sırasında teknik direktör Okan Buruk'un, "Bizim oyun sistemimize en uygun yetenek" diyerek işaret ettiği David Datro Fofana var. 20 yaşındaki Fildişi Sahilli forveti kiralamak için Didier Drogba'yı da araya sokan Sarı-Kırmızılılar, henüz Chelsea'yi ikna edebilmiş değil. İngiliz kulübünün, Süper Lig fikrine hâlâ çok sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Fofana'nın 1.5 yıllığına kiralanması için, Chelsea'nin Süper Lig'e karşı olan inadının kırılması bekleniyor.

OPSİYON DA EKLENEBİLİR

Fofana transferinden olumsuz sonuç çıkma ihtimaline karşı alternatif isimlere de yönelen Galatasaray'da, listenin ikinci sırasında Jean-Philippe Mateta yer alıyor.

Crystal Palace'ın 25 yaşındaki santrforu Mateta, ilk sıradaki Fofana'nın aksine 1.92'lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Fransız golcü de Galatasaray'ın kiralık planları arasında yer alıyor. Ancak Mateta'nın satın alma opsiyonunun kiralık kontrata eklenmesinin de ihtimaller dahilinde olduğu öğrenildi.


Mateta'nın kiralanması halinde sözleşmeye satın alma opsiyonunun da dahil edilmesi planlanıyor.

MOHAMED'DEN 6 MİLYON EURO

Sezon başında 250 bin Euro karşılığında Nantes'a kiralanan Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonunu da 5 milyon 750 bin Euro'ya Fransızlar'a veren Galatasaray, buradan transfer geliri bekliyor. Mohamed için ödenecek toplamda 6 milyon Euro'nun tamamı yine transfer çalışmalarında kullanılacak. Fofana ya da Mateta'nın kiralama ücreti, yıllık maaşları, Mohamed'den gelecek parayla karşılanacak.

 

Güncellenme Tarihi : 26.1.2023 12:39

İLGİLİ HABERLER