Spor
  • 24.2.2023 13:10

Galatasaray'a 75 milyon euro!

Icardi, Mertens ve Zaniolo başta olmak üzere transferde büyük ses getiren Galatasaray, yaz döneminde de çılgın bir transfer planını devreye sokmak istiyor.Sezon başında kadrosunu Icardi, Mertens, Torreira ve Oliveira gibi yıldızlarla güçlendiren, ara transferde ise İtalyan futbolunun son yeteneklerinden Zaniolo’yu kadrosuna katan Galatasaray, yaz dönemi için de planlarını hazırladı.

TÜM TAKIMA ORTAK MESAJ

Aynı gün içinde oynanan 2 hazırlık maçında gündüz Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan, akşam da Pendikspor'u 3-1 yenen Galatasaray, her iki mücadelede farklı 11'lerle sahaya çıktı. Okan hoca, kamp bitiminde tüm oyuncularından sezonun geri kalan bölümüne hazır olmalarını istiyor.


ADEKUGBE'YE TAM NOT

Galatasaray formasını ilk kez Antalya kampında oynanan Gençlerbirliği maçında giyen Sam Adekugbe, teknik direktör Okan Buruk'tan tam not aldı. 28 yaşındaki sol bekin özellikle hücumdaki performansıyla fark oluşturduğu öğrenildi. Adekugbe, ilk golde Icardi'ye asisti yapan isimdi.

ZANIOLO İÇİN MESAİ BAŞLADI

15 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer edilen Nicolo Zaniolo, sakatlığı sebebiyle Cim Bom'un önceki gün oynadığı 2 hazırlık maçında da forma giyemedi. 23 yaşındaki hücumcu dünkü idmanda ise saha çalışmalarına bireysel olarak başladı. Aslan'da hedef İtalyan futbolcuyu kupa ve lig sınavlarına yetiştirebilmek.

ÇILGIN TRANSFER PLANI

Bu sezon Icardi, Mertens ve Zaniolo başta olmak üzere flaş transferlere imza atan Galatasaray, yaz döneminde oyuncu satışından da ciddi gelir elde etmeyi planlıyor.

Sarı-kırmızılıların kasasına sadece 3 oyuncudan 75 milyon euro (yaklaşık 1,5 milyar lira) girebilir. Buna göre Cim-Bom, 35 milyon euro çıkış maddesi bulunan Zaniolo, 25 milyon euro çıkış maddesi olan Nelsson ve yine 20 milyon eurodan aşağı bir rakama satılması düşünülmeyen Sacha Boey’dan büyük bir bonservis gelirini kasasına koymaya hazırlanıyor.

KAYNAK oluşturacak

Galatasaray bir taraftan önemli transferler yaparak gelecek sezonlarda özellikle Avrupa’da ses getirecek bir takım kurmaya çalışırken diğer taraftan da kulübe ciddi paralar kazandıracak adımları atıyor. Zaniolo, Nelsson ve Boey’den 75 milyon euro gelir bekleyen sarı-kırmızılıların kuracağı iddialı kadro için de böylece kaynak çıkarmış olacak.

Galatasaray’ın ligde iyi gitmesi bu transferlerin önünü açarken devre arasında Boey ve Nelsson’la ilgili tekliflere olumlu cevap verilmemişti. Ancak yaz döneminde gelecek yüksek miktarlı tekliflerin değerlendirilebileceği oyunculara iletildi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.2.2023 13:12

İLGİLİ HABERLER