Spor
  • 23.2.2024 13:03

Galatasaray'a hiç yakışmadı

Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş mücadelesinde Galatasaray'ı konuk etti. İlk maçta rakibini 3-2'yle geçen Galatasaray, Prag'ta 4-1 yenilince Avrupa kupalarına veda etti. Fanatik yazarları da sarı-kırmızılı takımın Prag yenilgisini köşe yazılarında değerlendirdi.

GALATASARAY’DAN ŞOK SONUÇLA AVRUPA’YA VEDA

İlk maçı evinde 3-2 kazanan temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Sparta Prag’a 4-1 mağlup oldu ve Avrupa Ligi’nden elendi. Sparta Prag'ın gollerini 8'inci dakikada Angelo Preciado, 74'üncü dakikada Indrit Tuci, 80'inci dakikada Lukas Haraslin ve 90+6'ncı dakikada Kuchta kaydetti. Galatasaray'da fileleri 16'ncı dakikada Abdülkerim Bardakcı havalandırdı.

 

 

 

 

KIRMIZI KART SONRASI MAÇIN KADERİ DEĞİŞTİ

KIRMIZI KART SONRASI MAÇIN gidişi DEĞİŞTİ

Mücadelenin 68. dakikasında Galatasaray'da Kaan Ayhan, sarı kart gördü. Ardından mücadelenin hakemi Anthony Taylor, 70. dakikada VAR kontrolünün ardından Kaan'a kırmızı kartını çıkardı. Galatasaray'da Kaan Ayhan'ın kırmızı kart görmesinin ardından maçın gidişi değişti. Sarı-Kırmızılı ekibimiz, Kaan'ın oyundan çıkmasının ardından 3 gol birden kalesinde gördü ve mücadeleden 4-1 mağlup ayrıldı.

OKAN BURUK DA KIRMIZI KART GÖRDÜ!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 4-1 kaybedilen maçın ardından kırmızı kart gördü. Maçın son düdüğünün ardından , yedek kulübeleri arasında çıkan arbedenin ardından ortalık bir süre karışmıştı. Ancak, daha sonra iki takımın oyuncuları da soyunma odasının yolunu tuttu.

Fanatik yazarları ise Galatasaray’ın Sparta Prag’a 4-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi’ne veda ettiği maçı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

ASLAN’A YAKIŞMADI - ERMAN ÖZGÜR

Sparta Prag önde yaptığı presle Galatasaray’ın savunma ve orta sahada yapacağı top kayıplarına yatırımın karşılığını çabuk aldı. İlk maçın da yıldızı Preciado çabuk bir hücumda karşı karşıya kalınca Muslera’yı çaresiz bırakıp golü attı. Bu gol Galatasaray’ı maça döndürdü. 2. topları kazanıp bu kez Prag’a baskı yapan Galatasaray, dengelediği oyunun karşılığını çabuk aldı. Sanchez kafasını tamamlayan Abdülkerim savunmadaki güvenli oyununu golle süslemeyi başardı.

Tabelanın dengede olması Sparta Prag’ı hataya daha müsait bir takım haline getirdi. İcardi ve Mertens devreye çok fazla girmediği için devrenin berabere bitmesi Galatasaray için önemliydi. Fakat 2. yarı başladığı andan itibaren avantajlı olan taraf Galatasaray olmasına rağmen bireysel hatayı çok fazla yapan, hücum etmekte zorlanan takım da Galatasaray oldu. Abdülkerim ve Muslera Galatasaray hata yaparken müdahaleleri ile tabelayı tuttular ama Kaan Ayhan kendini attırınca onlar da çaresiz kaldılar.

BİREYSEL HATALAR VE AMATÖRLÜK

Kırmızı kart ile beraber Sparta Prag hamleleri çok çabuk karşılığını verirken Okan Buruk hamleleri oyuna ilk kez Galatasaray’ın oyununa bir şey katmadı. Kaan Ayhan eksik bırakmasının yanında savunduğu kanat da o olmayınca zayıf düştü. Zeleny ve Tuci golünde Berkan, Haraslin golünde Davinson Sanchez çok önemli hatalar yaptılar.

Güncellenme Tarihi : 23.2.2024 13:07

İLGİLİ HABERLER